Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Δεκάδες νεκροί σε εξέγερση σε φυλακή στο Μεξικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξέσπασε όταν κάποιοι κρατούμενοι αποπειράθηκαν να αποδράσουν.

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εξέγερση που σημειώθηκε σε φυλακή στο βορειοανατολικό Μεξικό νωρίς σήμερα, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ, μερικές ημέρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου σε μια άλλη φυλακή στο βόρειο Μεξικό.

Αστυνομικοί με εξάρτυση για την καταστολή διαδηλώσεων, καθώς και ασθενοφόρα μετέβησαν στη φυλακή Τόπο Τσίκο από όπου έβγαινε καπνός, όπως δείχνουν πλάνα που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα. Το κανάλι Televisa έκανε λόγο για 30 νεκρούς, ενώ σύμφωνα με το κανάλι Milenio TV οι νεκροί είναι 50.



Εκπρόσωπος επικοινωνίας του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η εξέγερση ξέσπασε μετά τα μεσάνυχτα, τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, και τέθηκε υπό έλεγχο σε λιγότερο από δύο ώρες.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες Milenio και Reforma, η εξέγερση ξέσπασε όταν κάποιοι κρατούμενοι αποπειράθηκαν να αποδράσουν.

Συγγενείς των κρατουμένων συγκεντρώθηκαν σήμερα την αυγή μπροστά από τη φυλακή.

Το περιστατικό είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά φονικών εξεγέρσεων τα τελευταία χρόνια στις υπερπλήρεις φυλακές της χώρας, οι οποίες συχνά στεγάζουν κρατούμενους από διάφορες συμμορίες ναρκωτικών.

Ο πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να ξεκινήσει αύριο την πρώτη επίσκεψή του στο Μεξικό με την παπική ιδιότητά του. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να επισκεφθεί φυλακή στην πόλη Σιουδάδ Χουάρες στη μεθόριο με τις ΗΠΑ, η οποία ήταν κάποτε μία από τις πιο βίαιες πόλεις στον κόσμο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.