Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Η περιοχή που «διώχνει» τους τουρίστες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα δέχεται συγκεκριμένο αριθμό και οι επισκέπτες θα μπαίνουν με ειδικό «πάσο».

Την ώρα που θέρετρα, ξενοδοχεία και πολλά μέρη με «βαριά» τουριστική βιομηχανία αγωνίζονται να κρατήσουν ψηλά τους αριθμούς των επισκεπτών τους, μια παραθαλάσσια περιοχή της Ιταλίας κάνει το αντίθετο και προσανατολίζεται σε περιορισμό των τουριστών της.

Η περιοχή που «διώχνει» τους τουρίστες

Το Cinque Terre αποτελείται από πέντε πολύχρωμα, πανέμορφα και πολύ γραφικά χωριά που κάθε χρόνο υποδέχονται περίπου 2,5 εκατομμύρια τουρίστες.

Αυτός ο αριθμός, γράφει ο Independent επικαλούμενος τοπικά μέσα, είναι μεγαλύτερος από ό,τι οι χωρικοί μπορούν να αντέξουν και οι ντόπιοι φοβούνται πως η κοινότητά τους κατακλύζεται από τουρίστες.

Με στόχο τον περιορισμό τους, οι αρχές του Εθνικού Πάρκου του Cinque Terre θα καθορίσουν μέγιστο αριθμό τουριστών που θα μπορούν να επισκεφθούν την περιοχή. Οι τουρίστες αυτοί θα αγοράζουν ένα ειδικό «πάσο» online, πριν την επίσκεψή τους.

Ποιος θα είναι ο αριθμός αυτός δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.

Στους επισκέπτες του Εθνικού Πάρκου θα καθορίζονται και συγκεκριμένα μονοπάτια για να διασχίζουν καθώς υπάρχουν φόβοι πως αυτά διαβρώνονται υπό το βάρος των τόσων ανθρώπων.

«Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το πόσοι τουρίστες μπορούν να περνούν κάθε μονοπάτι κάθε μέρα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες», είπε ο πρόεδρος του Εθνικού Πάρκου Vittorio Alessandro στη «La Repubblica».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ντόπιοι αναγνωρίζουν πως η απόφαση αυτή είναι ανορθόδοξη αλλά απαραίτητη. «Μοιάζει μια εκκεντρική ιδέα, ειδικά σε μια εποχή που όλοι προσπαθούν να γεμίσουν τα ξενοδοχεία τους. Αλλά ως Εθνικό Πάρκο θα πρέπει να επιτελούμε και εκπαιδευτική λειτουργία και να μειώσουμε τον αριθμό των τουριστών σε πιο βιώσιμα επίπεδα. Τίθενται και θέματα ασφάλειας. Υπάρχουν τρένα που περνούν από γεμάτες ασφυκτικά πλατφόρμες με τεράστιες ουρές, όπου σημειώνονται μικροκλοπές», τονίζει ο Alessandro.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.