Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Οι 14 ωραιότερες παραλίες της Καραϊβικής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκεί που το καλοκαίρι δεν τελειώνει ποτέ...

είναι κάποιες που ξεχωρίζουν ακόμη περισσότερο.

Αυτές είναι οι 14 ωραιότερες παραλίες της Καραϊβικής σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph:


1. Pink Sands, Harbour Island, Μπαχάμες



Κάποιοι λένε ότι είναι ίσως και η πιο όμορφη παραλία στον κόσμο, με απίστευτα χρώματα όταν δύει ο ήλιος. Τα παρθένα κρυστάλλινα νερά, η ροζ άμμος και η ασφαλής κολύμβηση την κατατάσσουν στην κορυφή των παραλιών παγκοσμίως και όχι μόνο στην Καραϊβική. Η παραλία είναι ιδανική για όσους θέλουν να αφήσουν πίσω τους την πολύ τουριστική Καραϊβική καθώς το Harbour Island είναι ένα μικροσκοπικό νησί όχι τόσο εύκολα προσβάσιμο.

2. Βαραδέρο, Κούβα



Η πιο εντυπωσιακή σε έκταση με καθαρή λευκή άμμο παραλία στην Καραϊβική. Είναι τόσο μεγάλη, ώστε ακόμα και όταν τα δεκάδες ξενοδοχεία είναι γεμάτα, εξακολουθεί να υπάρχει επαρκής χώρος για να βάλετε και εσείς μια πετσέτα πάνω στην άμμο. Προτείνεται για θαλάσσια σπορ και εκδρομές, ενώ η παραλία είναι τόσο μεγάλη ώστε να ικανοποιεί όλα τα γούστα.

3. Grand Anse, Γρενάδα



Η μεγάλη χρυσή αμμουδιά και η υπέροχη θέα προς τη Γρενάδα κατατάσσουν αυτή την παραλία στις πιο όμορφες της Καραϊβικής. Υπάρχουν πολλές τουριστικές εγκαταστάσεις και δυνατότητες για αθλητικές δραστηριότητες στην περιοχή. Ακόμη, η αμμώδης παραλία είναι ιδανική για πολύωρο κολύμπι, λόγω των ήρεμων νερών της και του αμμώδους πυθμένα της θάλασσας.

4. Shoal Bay, Ανγκουίλα



Στην ανατολική πλευρά της Ανγκουίλα, ο επισκέπτης τα χάνει με την εκτυφλωτικά λευκή άμμο και τα τιρκουάζ νερά. Η μισή παραλία είναι πιο ήρεμη και λιγότερο τουριστική από την υπόλοιπη μισή γεγονός που την καθιστά ιδανικό προορισμό για όλους. Πολύ καλή επιλογή και για δύτες οι οποίοι προσελκύονται από τους γνωστούς κοραλλιογενείς υφάλους.

5. Dickenson Bay, Antigua and Barbuda



Η Antingua έχει 365 παραλίες, και το Dickenson Bay, στη βορειοδυτική ακτή, ξεχωρίζει γιατί έχει εύκολη πρόσβαση, χαλαρά παραθαλάσσια μπαρ και εστιατόρια και ήρεμα νερά. Από παιχνίδια στην άμμο μέχρι χαλάρωση στην ξαπλώστρα με ένα βιβλίο η συγκεκριμένη παραλία επιλέγεται από πολλούς τουρίστες γιατί διαθέτει παροχές χωρίς να νιώθει κανείς ασφυξία από τον κόσμο.

6. Seven Mile Beach, Grand Cayman



Αυτή η λωρίδα λευκής κοραλλένιας άμμου στη δυτική ακτή Grand Cayman έχει ψηφιστεί ως μία από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου. Είναι δημόσια σε όλο το μήκος της που σημαίνει ότι μπορείτε να την περπατήσετε χωρίς να χρειαστεί να περάσετε μέσα από ξενοδοχεία ή καταλύματα. Ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ αλλά και την κατάδυση.

7. Petit St Vincent, The Grenadines



Μπορεί να είναι μόνο για όσους θα μπορούσαν να κάνουν διακοπές σε ένα ιδιωτικό νησί αλλά η σπάνια ομορφιά αυτής της παραλίας την βάζει ανάμεσα στις ωραιότερες της περιοχής. Με 115 στρέμματα δάσος πάνω στο νησί και κρυστάλλινα νερά είναι για όσους έχουν και θέλουν να ξοδέψουν τα χρήματα τους σε έναν ιδιωτικό χώρο μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

8. Mullins Beach, Μπαρμπέιντος



Εύκολα προσβάσιμη, η παραλία Mullins Beach στα Μπαρμπέιντος είναι δημοφιλής για τους τουρίστες και ντόπιους. Αν και έχει πολλούς επισκέπτες, προσφέρει σε όλους κάθε παροχή που ταιριάζει σε μια οργανωμένη παραλία, όπως ξαπλώστρες, θαλάσσια σπορ και μπαράκι για παγωτό ή παγωμένη μπύρα. Επίσης τα ρηχά νερά την κάνουν ιδανική για οικογένειες.
9. Pinney’s Beach, St Kitts and Nevis



Η συγκεκριμένη παραλία είναι το ιδανικό μέρος για πάρτι, βόλεϊ, και ηλιοθεραπεία. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι τόσο μεγάλη σε έκταση, εύκολα μπορεί κανείς να βρει ένα πιο ήσυχο σημείο ενώ ένα υπεροπολυτελές ξενοδοχείο βρίσκεται στην άκρη της ακτής. Διαθέτει επίσης όλα τα κλισέ, φοίνικες, λευκή άμμο και γαλάζια θάλασσα.
10. Warwick Long Bay, Βερμούδες



Είναι μια από τις πιο όμορφες και ήσυχες παραλίες των Βερμούδων. Αυτό την κάνει ιδανική για οικογένειες, ενώ έχει παράλληλα και εύκολη πρόσβαση. Το περπάτημα στην άμμο και το κολύμπι με αναπνευστήρα είναι από τις καλύτερες δραστηριότης καθώς είναι κοραλλιογενής περιοχή.
11. Sun Bay, Πουέρτο Ρίκο



Η ανάπτυξη στις παραλίες του Πουέρτο Ρίκο καθυστέρησε. Οι κοκοφοίνικες και η χρυσή άμμος δημιουργούν ένα ονειρικό τοπίο ιδανικό για χαλάρωση. Σε αυτή την παραλία δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ακούτε τα κύματα διαβάζοντας ένα βιβλίο.
12. St Jean, St Barts



Είναι ένα από τα σημεία της Καραϊβικής που η επίσκεψη συνδυάζεται με την οικονομική κατάσταση. Φημίζεται εκτός από την ομορφιά της και τα κρυστάλλινα νερά, και για τους πλούσιους παραθεριστές της που φτάνουν εκεί έτοιμη να επιδείξουν τον πανάκριβο και επώνυμο εξοπλισμό τους για θαλάσσιο σκι.
13. Cane Garden Bay, Tortola, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι



Αυτή η παραλία, είναι στη βόρεια ακτή του μεγαλύτερου και του πιο πυκνοκατοικημένου νησιού από τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Είναι σημείο συνάντησης για παρέες που αγαπούν τις καταδύσεις και τα θαλάσσια σπορ. Ιδανική παραλία για ιστιοσανίδα και άλλα θαλάσσια σπορ.
14. Anse des Pitons, Σάντα Λουτσία



Αυτή η εκπληκτικά όμορφη παραλία βρίσκεται σε μια ηφαιστειογενή τοποθεσία. Αν η ψιλή λευκή άμμος σας μοιάζει εξωπραγματική τότε έχετε δίκιο καθώς έχει εισαχθεί από τη Γουιάνα της νότιας Αμερικής. Ιδανική παραλία για όσους θέλουν να χαλαρώσουν και να κάνουν μερικά θαλάσσια σπορ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.