Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Εντυπωσιακά αξιοθέατα του κόσμου κάτω από τη γη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι... υπόγειες τουριστικές ατραξιόν - Δείτε τις φωτογραφίες.

Μπορεί πολλά από τα γνωστά αξιοθέατα του κόσμου να είναι πάνω από τη γη αλλά υπάρχουν μερικά πολύ εντυπωσιακά και σπουδαία αξιοθέατα κάτω από την επιφάνεια της γης. Η βρετανική Daily Mail παρουσιάζει μερικά από τα πιο παράξενα τουριστικά αξιοθέατα του κόσμου, από την Αυστραλία μέχρι την Ουαλία.

1. Κατακόμβες Παρισιού - Γαλλία


Στις κατακόμβες βρίσκονται οι σκελετοί πάνω από έξι εκατομμύρια ανθρώπων των οποίων τα οστά μεταφέρθηκαν εδώ μεταξύ 1785 και 1860, όταν τα νεκροταφεία της πόλης γέμισαν. Κάτω από την Πόλη του Φωτός βρίσκονται τα υπολείμματα όσων έζησαν πριν από αυτούς. Οι κατακόμβες του Παρισιού αποτελούν ένα δίκτυο 200 μιλίων με παλαιά σπήλαια, σήραγγες και λατομεία και πολλά από αυτά είναι γεμάτα με τα κρανία και τα οστά των νεκρών.

2. Bounce Below - Llechwedd slate mine, Βόρεια Ουαλία





Πρόκειται για τον μεγαλύτερο χώρο με τραμπολίνο στον κόσμο ο οποίος βρίσκεται σε μια σπηλιά που είναι δύο φορές μεγαλύτερη από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου. Εκεί βρίσκονται τρία γιγάντια τραμπολίνα στην σπηλιά Llechwedd Slate, η οποία είναι πρώην βικτωριανό ορυχείο σχιστόλιθου. Η πρόσβαση στο Bounce Below μπορεί να γίνει με τρένο και τα τραμπολίνα δεν είναι ιδανικά για όσους έχουν υψοφοβία.

3. Salina Turda – Ρουμανία



Ένα υπόγειο θεματικό πάρκο είναι κρυμμένο σε ένα από τα παλιότερα ορυχεία αλατιού, του κόσμου στη Ρουμανία. Τα ορυχεία είχαν σκαφτεί στον Μεσαίωνα, με τους άνδρες να μαζεύουν αλάτι, ωστόσο, σήμερα, φιλοξενούν ένα θεματικό πάρκο με μία ρόδα, ένα αμφιθέατρο, μια αίθουσα μπόουλινγκ, ένα μίνι γκολφ και μια υπόγεια λίμνη με πλοία με κουπιά. Το βαθύτερο ορυχείο είναι στα 120 μέτρα κάτω από το έδαφος εκεί που παλιά οι εργάτες πελεκούσαν το αλάτι.

4. Cu Chi Σήραγγες- Βιετνάμ





Οι σήραγγες Cu Chi βρίσκονται περίπου 32 χιλιόμετρα έξω από την πόλη Χο Τσι Μινχ και κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, αντάρτες έκρυψαν Αμερικανούς μέσα σε αυτό το δίκτυο συνολικού μήκους 320 χιλιομέτρων. Τα κατάμαυρα τούνελ χρησιμοποιήθηκαν ως χώροι διαμονής, αποθήκευσης, νοσοκομεία και χώροι ανεφοδιασμού κατά τη διάρκεια του πολέμου. Οι είσοδοι που είχαν τέτοιο μέγεθος ώστε να χωράει ένας άνθρωπος είναι κρυμμένοι κάτω από πεσμένα φύλλα και σήμερα έχουν διευρυνθεί για τους τουρίστες.

5. Καθεδρικός Ναός από αλάτι – Κολομβία



Η κατασκευή μιας μικρής εκκλησίας κάτω από την επιφάνεια της Γης δεν είναι καθόλου συμβατική - αλλά υπάρχει στην πραγματικότητα και βρίσκεται μέσα σε αυτό το ορυχείο αλατιού στην Κολομβία. Τώρα, αποτελεί ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο είναι περίπου 93 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της χώρας, τη Μπογκοτά, και χρονολογείται ότι είναι πάνω των 500 ετών. Η εκκλησία δέχεται πάνω από 3.000 επισκέπτες κάθε Κυριακή.

6. Coober Pedy - Νότια Αυστραλία





Εδώ, οι τουρίστες μπορούν να περπατήσουν στο μυστηριώδη κόσμο της υπόγειας ζωής, όπου οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν δημιουργήσει τα δικά τους σπίτια και τις επιχειρήσεις τους κάτω από ασβεστόβραχους πηλού στην Αυστραλία. Στη μεταλλευτική πόλη Coober Pedy υπάρχουν εκκλησίες, μουσεία, γκαλερί Τέχνης, εστιατόρια, μπαρ ακόμη και ξενοδοχεία, για να γνωρίσουν οι ταξιδιώτες από πρώτο χέρι πως είναι η υπόγεια ζωή.

7. The Vaults – Λονδίνο





Πρόκειται για έναν διαφορετικό χώρο εκδηλώσεων, που φιλοξενεί μια σειρά από μη συμβατικές pop up θεατρικές παραστάσεις, σινεμά, γκολφ και βραδινά events κάτω από την πολύβουη πόλη. Βαθιά μέσα στις σήραγγες κάτω από το σταθμό του Waterloo, το θέατρο του The Vaults διαθέτει 176 θέσεις και βρίσκεται σε έναν εγκαταλελειμμένο χώρο που το κάνει απόκοσμο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.