Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Γιατί οι άνδρες νευριάζουν όταν τους λες συγνώμη;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η συγνώμη κάνει καλό στην υγεία των γυναικών και μειώνει το ενδεχόμενο εκδήλωσης κάποιου καρδιακού επεισοδίου. Στην περίπτωση των ανδρών, όμως, όταν ακούν κάποιον να απολογείται, «τα παίρνουν» ακόμη περισσότερο.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης οι οποίοι έβαλαν στο μικροσκόπιο τις διακυμάνσεις που σημειώθηκαν στη διαστολική πίεση συνολικά 88 ατόμων (29 ανδρών και 59 γυναικών) κατά τη διάρκεια μελέτης.

Αφού πρώτα ανέθεσαν στους συμμετέχοντες να συμπληρώσουν ένα τεστ μαθηματικών μέσα πέντε λεπτά, οι επιστήμονες εν συνεχεία τους διέκοψαν τρεις φορές καλώντας τους με άγριο ύφος να κάνουν πιο γρήγορα και τους πρόσβαλαν λέγοντας πως «προφανώς, δεν είναι αρκετά καλοί» ενώ δύο λεπτά αργότερα, έσπευσαν να ζητήσουν συγνώμη μόνο από τους μισούς από αυτούς.

Αυτό που παρατήρησαν ήταν ότι η αρτηριακή πίεση των γυναικών από τις οποίες ζητήθηκε συγχώρεση επανήλθε σε κανονικά επίπεδα 20 φορές ταχύτερα από αυτή των υπολοίπων γυναικών.

Ακριβώς αντίθετη ήταν η επίδραση που είχε η συγνώμη στους άνδρες καθώς όσοι από αυτούς την άκουσαν, χρειάστηκαν προκειμένου να συνέλθουν 20 φορές περισσότερο χρόνο σε σύγκριση με τους υπολοίπους.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.