Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Ένα αλλιώτικο χριστουγεννιάτικο θαύμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το κοριτσάκι που «πέθανε» και επέστρεψε στη ζωή - Δείτε φωτογραφίες.

Η οικογένεια Moore-Williams από τη Βρετανία θα γιορτάσει αύριο το δικό της χριστουγεννιάτικο θαύμα: την επιβίωση της μικρής τους κόρης που έφτασε στο χείλος του θανάτου και επέστρεψε.

Πριν πέντε μήνες, συντετριμμένη η 41χρονη Francesca και ο 44χρονος Lee έβλεπαν την κόρη τους να περνά, όπως νόμιζαν, τις τελευταίες τους στιγμές.



Έβγαλαν την τελευταία τους φωτογραφία κλαίγοντας καθώς η Bella κειτόταν, σε νάρκωση, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου και η μηχανική στήριξη της είχε μόλις αποσυνδεθεί.



Σαν από θαύμα όμως, μισή ώρα αργότερα, η κατάσταση του μωρού που οι γιατροί θεωρούσαν νεκρό άρχισε να βελτιώνεται και ύστερα από λίγο η μικρή Bella άρχισε να φωνάζει και να κλωτσά!

Αύριο η Bella θα ψάλλει χριστουγεννιάτικους ύμνους στο σπίτι της στο Έσεξ, μαζί με την οικογένειά τους, έχοντας αναρρώσει με τρόπο που άφησε τους πάντες άφωνους.



«Είναι εκπληκτικό, σαν να μας έπεσε το λαχείο. Η Bella ολοκλήρωσε την οικογένειά μας και τώρα είναι απίστευτο πόσο καλά τα πάει. Όταν λέει ‘μαμά’ λιώνει η καρδιά μου», λέει η μητέρα της.

Οι γονείς της Bella άρχισαν να ανησυχούν όταν έχανε τούφες από τα μαλλιά της, σε ηλικία 14 μηνών, τον Απρίλιο και δεν μπορούσε να καθίσει καλά στο καθισματάκι της. Ωστόσο οι γιατροί δεν έβρισκαν τι της συνέβαινε μέχρι τον Ιούλιο, που η κατάσταση της επιδεινώθηκε ξαφνικά ενώ η οικογένεια έκανε διακοπές στα Κανάρια νησιά. Ήταν συνέχεια αγκιστρωμένη στη μαμά της και δεν είχε καθόλου ενέργεια.



Επιστρέφοντας στην Βρετανία, οι εξετάσεις έδειξαν σοβαρές ανωμαλίες και στις δύο πλευρές του εγκεφάλου. Οι γιατροί είπαν πως πιθανώς έπασχε από μιτοχονδριακό νόσημα, που είναι θανατηφόρο.

«Μας είπαν τρεις φορές πως δεν θα τα κατάφερνε κι έτσι κάθε μέρα προσευχόμασταν στο πλευρό της», περιγράφει η μητέρα της.



Κάποια στιγμή επιχείρησαν να την αφήσουν να αναπνεύσει χωρίς υποστήριξη αλλά η απόπειρα απέτυχε και επανασυνδέθηκε.

Στις 21 Ιουλίου η οικογένεια ενημερώθηκε πως είχε έρθει η ώρα να πουν αντίο.

«Καθόμουν και σκεφτόμουν ‘γιατί σε μας;’. Όλοι κλαίγαμε», περιγράφει η μητέρα της. Έβγαλαν τις τελευταίες τους φωτογραφίες και η αναπνευστική στήριξη αποσυνδέθηκε.

Τέλος.

Τέλος;

Μισή ώρα αργότερα τα επίπεδα οξυγόνου ανέβηκαν και πάλι και οι γιατροί είπαν στους συντετριμμένους γονείς πως η κόρη τους θα τα κατάφερνε!



«Δεν έχω ξανακλάψει από τότε. Τα συναισθήματά μου έχουν παγώσει, είχα κλάψει τόσο πολύ όλη εκείνη την περίοδο που δεν έχω πια δάκρυα. Θα μου πάρει καιρό να το ξεπεράσω, μα περιμέναμε να πάρει την τελευταία της ανάσα!», λέει η μητέρα της.

Αργότερα η Bella μεταφέρθηκε σε κανονικό θάλαμο και τρεις ημέρες αργότερα είχε ξαναγίνει το κοριτσάκι που γνώριζαν.



Οι γιατροί δεν ήξεραν αν θα ξαναπερπατούσε ή αν θα ξαναμιλούσε. Όμως η Bella μαθαίνει ήδη να μιλά, περπατάει και ξαναβγαίνουν και τα μαλλιά της.

«Είναι περίπου οκτώ μήνες πίσω από την κανονική ανάπτυξή της αλλά οι γιατροί είναι βέβαιοι πως θα τους αναπληρώσει», καταλήγει η μαμά της, «είναι μια μικρή αγωνίστρια».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.