Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Ξανθός: 3.500 προσλήψεις στην Υγεία το 2016

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«To 2016 θα είναι έτος πραγματικής οικονομικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας και μέλημά μας είναι αυτό να μεταφραστεί σε καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας, σε οικονομική ανακούφιση των εργαζόμενων και σε ανακούφιση του ίδιου του συστήματος» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ. Ξανθός είπε ότι οι προβλέψεις του προϋπολογισμού υπηρετούν ένα συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο στον χώρο της Υγείας, που προβλέπει καθολική κάλυψη των αναγκών των ανασφάλιστων ανθρώπων, με πλήρη νομοθετική κατοχύρωση και παρεμβάσεις ενίσχυσης του συστήματος Υγείας για πρώτη φορά έπειτα από έξι χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε ότι θα γίνουν 3.500 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού.

«Για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια έχουμε αναστροφή της τάσης για συνεχή μείωση των δαπανών των νοσοκομείων» επεσήμανε. Τόνισε επίσης πως εντός του Δεκεμβρίου θα παρουσιαστεί μια συνολική πρόταση για το μοντέλο αναδιοργάνωσης και μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Ο κ. Ξανθός επεσήμανε ότι «έχουμε διοικητές νοσοκομείων που επειδή είναι υπ’ ατμόν καταγγέλλουν ελλείψεις φαρμάκων.» «Αυτή είναι η τραγικότητα της αντιπολίτευσης» τόνισε χαρακτηριστικά.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.