Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

ΕΣΑμεΑ: 1η θέση στην ευρωπαϊκή κινητικότητα για τη σχολή ΑμεΑ ΠΒΜ Λακκιάς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοίνωση 23.12.2015


Την 1η θέση πανελλαδικά, στην ευρωπαϊκή κινητικότητα, κατέκτησε η σχολή Α.ΜΕ.Α ΠΒΜ Λακκιάς του ΟΑΕΔ. Η διάκριση πραγματοποιήθηκε για τη συμμετοχή της σχολής στο πρόγραμμα Erasmus+ και πιο συγκεκριμένα στη δράση με τίτλο «Κινητικότητα εκπαιδευομένων και προσωπικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης» (ΚΑ1).

Το παραπάνω σχέδιο επαγγελματικής κατάρτισης, το οποίο έχει διάρκεια δύο έτη και ολοκληρώνεται στις 30 Μαΐου 2016, υλοποιείται σε συνεργασία με το National Star Specialist College, στο Cheltenham του Ηνωμένου Βασιλείου. Μέχρι το τέλος του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν συνολικά πέντε ροές καταρτιζομένων, εκπαιδευτικών και μαθητών διαρκείας 14 ημερών η καθεμία. Συμμετέχουν συνολικά σε αυτό 30 εκπαιδευτικοί και 40 μαθητές με 15 συνοδούς εκπαιδευτικούς.
Μέσα σε ένα σύγχρονο και πλούσιο σε προκλήσεις και ερεθίσματα διαπολιτισμικό περιβάλλον, οι μαθητές εκπαιδεύονται σε δεξιότητες ζωής και καταρτίζονται επαγγελματικά στους τομείς του Αθλητισμού, της Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, των Τεχνών και της Πληροφορικής. Επίσης, τοποθετούμενοι στις κοινωνικές επιχειρήσεις του Κολλεγίου αποκτούν εργασιακή εμπειρία στα πλαίσια της υποστηριζόμενης εργασίας.
Οι εκπαιδευτικοί καταρτίζονται στα νέα επιστημονικά δεδομένα και τις σύγχρονες τάσεις της επιστήμης της Ειδικής Εκπαίδευσης, στη σύγχρονη επιστημονική μεθοδολογία, στις πιο πρόσφατες εκπαιδευτικές τεχνικές και στρατηγικές, όπως επίσης και στον επαγγελματικό προσανατολισμό των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και την προώθησή τους στην αγορά εργασίας.


Το πρόγραμμα διαθέτει και πολιτιστική πτυχή προσφέροντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με τον βρετανικό πολιτισμό, μέσα από μια σειρά επισκέψεων σε σημαντικά πολιτιστικά μνημεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πάνω απ' όλα όμως, μέσα από τη διαρκή διάδραση και αλληλεπίδραση οι συμμετέχοντες αποκτούν εμπειρίες ζωής και κυρίως οι μαθητές μας κατακτούν ένα ακόμα βήμα προς την ανεξαρτησία και την αυτονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.