Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ατιμωρησίας στο Δημόσιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περιπτώσεις υπαλλήλων οι οποίοι κατηγορούνται αλλά έπεσαν στα μαλακά.

Ζει και βασιλεύει η ατιμωρησία στο δημόσιο, αφού ακόμα και σήμερα αρκετά Πειθαρχικά Συμβούλια επιμένουν να επιβάλλουν μικρές ποινές σε δημοσίους υπαλλήλους που έχουν διαπράξει σημαντικά αδικήματα. Δείτε επτά χαρακτηριστικές περιπτώσεις υπαλλήλων, οι οποίοι κατηγορούνταν για σοβαρά ποινικά αδικήματα και, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, τους επιβλήθηκαν ποινές-χάδι και κατέληξαν στην... τσιμπίδα της ένστασης του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, που ζήτησε επανεξέταση των υποθέσεων.

Υπέγραφε δάνεια σε συναδέλφους χωρίς έλεγχο

Υπάλληλος του ΟΑΕΔ η οποία αναπλήρωνε τη γενική διευθύντρια σε περιφερειακή διεύθυνση χορήγησε δάνεια σε υπαλλήλους ύψους 84.400 ευρώ, χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα παραστατικά.

Μετά από ένορκη διοικητική εξέταση διαπιστώθηκε ότι η υπάλληλος υπέγραψε έξι χρηματικά εντάλματα, χωρίς να ελέγξει το περιεχόμενό τους. Το ΔΣ του ΟΑΕΔ της επέβαλε την ποινή της έγγραφης επίπληξης. Από την πλευρά του, ο γενικός επιθεωρητής χαρακτήρισε επιεική την ποινή και παρέπεμψε την υπόθεση στο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Εργασίας.

Χορήγησε παράνομα ενημερότητα σε αθλητική ομοσπονδία

Υπάλληλος του υπ. Οικονομικών χορήγησε παράνομη φορολογική ενημερότητα σε αθλητική ομοσπονδία προκειμένου να λάβει επιχορήγηση ύψους 1.434.000 ευρώ! Ο υπάλληλος του τμήματος εσόδων στην αίτηση που κατέθεσε η ομοσπονδία συμπλήρωσε ο ίδιος τις οφειλές του νομικού προσώπου προς το κράτος και κατόπιν εξέδωσε παράνομα ενημερότητα χωρίς καν να υπολογίσει την παρακράτηση φόρου που αντιστοιχούσε σε 454.407 ευρώ. Ο υπάλληλος τιμωρήθηκε με πρόστιμο ίσο με το 25% των αποδοχών του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι εκτέλεσε την εντολή του προϊσταμένου του.

Χρέωνε πρόστιμα κατά το δοκούν

Ελέγκτρια του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ εκτίμησε κατά προσέγγιση πρόστιμα και εργατικά σε ελέγχους που πραγματοποίησε σε οικοδομές με αποτέλεσμα να επιβληθεί στην ιδιοκτήτρια αναγκαστική κατάσχεση. Συγκεκριμένα, σε δύο ελέγχους το 2008 σε οικοδομή, ξέχασε να εξετάσει τους υπόγειους χώρους του κτίσματος και το σύνολο των οικοδομικών εργασιών. Τρία χρόνια αργότερα έκανε νέο έλεγχο, αλλά λόγω έλλειψης ορατότητας - όπως δήλωσε - έκανε καταλογισμό εισφορών κατά την κρίση της και κατόπιν έστειλε τον «λογαριασμό» στην ιδιοκτήτρια της οικοδομής στη Βούλα, ενώ ήταν γνωστό ότι διέμενε μόνιμα σε νησί του Αιγαίου. Η ιδιοκτήτρια δεν έλαβε γνώση των προστίμων και επιβλήθηκε εν αγνοία της αναγκαστική κατάσχεση.

Ο εκπαιδευτικός που συμπαθεί τους ναζί

Εκπαιδευτικών ακροδεξιών πεποιθήσεων σε Γυμνάσιο της Αττικής απειλούσε τη διευθύντρια ότι συνέβαλε στη μετακίνηση συναδέλφου του, ο οποίος τον υποστήριζε. Κατά το σχολικό έτος 2011-2012 δέχθηκε να παραβρεθούν στο μάθημα τρεις εξωσχολικοί μαθητές, Μέσα στην αίθουσα είχε υποστηρίξει ότι ο Χίτλερ και οι ναζί δεν χτυπούσαν άοπλους επομένως δεν υπήρξαν στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ στην σχολική σύμβουλο που τον επισκέφτηκε της είπε ότι δεν είναι θρησκευόμενη, επειδή φοράει παντελόνια.

Διέγραψε οφειλή του συζύγου της...

Προϊσταμένη τμήματος προσόδων της δημοτικής περιουσίας σε ΟΤΑ ήταν υπεύθυνη για την εκτέλεση των προπαρασκευαστικών εργασιών προς το Δημοτικό Συμβούλιο που αφορούσαν τόσο στη διαγραφή βεβαιωθέντων φόρων όσο και στην ενυπόγραφη εισήγηση για κάθε μεταβολή στους φορολογικούς καταλόγους. Η ίδια εισηγήθηκε να διαγραφεί το ποσό των 2.063,04 ευρώ που αποτελούσε οφειλή του συζύγου της για ακίνητο με την αιτιολογία ότι εκείνος δεν κατείχε το οίκημα. Μετά από έρευνα αποκαλύφθηκε ότι ο σύζυγός της ήταν ιδιοκτήτης κατά 50% εξ αδιαιρέτου του ακινήτου, οπότε θα έπρεπε να καταβάλει την οφειλή.

Γυμναστής με «οπλοστάσιο»

Μετά από έρευνα της αστυνομίας σε σπίτι γυμναστή δημοτικού σχολείου πέρυσι τον Σεπτέμβριο βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο που αποτελούνταν από ένα καλάσνικοφ, ένα περίστροφο, μια καραμπίνα, μια ξιφολόγχη από τουφέκι G3A3 με μήκος λάμας 16 εκατοστών, μια χαντζάρα, δύο τόξα με εννέα βέλη και μια βαλλίστρα με ενσωματωμένη διόπτρα και τρία βέλη. Ο γυμναστής δεν διέθετε άδεια οπλοφορίας. Το πειθαρχικό που συνεδρίασε τον απάλλαξε κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας με ελαφρυντικά την «εν γένει προσωπικότητά του εγκαλουμένου εκπαιδευτικού και τη συνολική υπηρεσιακή του εικόνα. Ο γενικός διευθυντής κατέθεσε ένσταση παραπέμποντας την υπόθεση στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο.

«Μίσθωσε» σπίτι εν αγνοία του ιδιοκτήτη

Υπάλληλος που εργαζόταν σε ΔΟΥ ζήτησε από συνάδελφό του να εκδώσει κλειδάριθμο για λογαριασμό άλλου φορολογούμενου, χωρίς όμως να έχει στη διάθεσή του σχετική εξουσιοδότηση. Ο υπάλληλος χρησιμοποίησε τον κλειδάριθμο εν αγνοία του φορολογούμενου και δήλωσε ότι ο πολίτης μίσθωσε ακίνητο από τρίτο φορολογούμενο, ο οποίος δεν γνώριζε τίποτα. Στον υπάλληλο της ΔΟΥ επιβλήθηκε ποινή της στέρησης για ένα μήνα του 25% των αποδοχών του και ο γενικός επιθεωρητής άσκησε ένσταση για επιεική ποινή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.