Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Υπερβολική άσκηση και κακός ύπνος απειλούν την καρδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς γιορτάζεται την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου.

Μέτρον άριστον τόσο στην διατροφή όσο και στην άσκηση συστήνει για την καλή λειτουργία της καρδιάς ο αναπληρωτής καθηγητής Καρδιολογίας Κωνσταντίνος Τούτουζας ενόψει της παγκόσμιας μέρας καρδιάς, την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου.

Σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο FM ο κ. Τούτουζας αναφέρει ότι η βουλιμία του Σαββατοκύριακου, όταν έχει προηγηθεί υγιεινή διατροφή μέσα στην εβδομάδα, μπορεί να οδηγήσει σε έμφραγμα, ενώ αντίστοιχα η «βουλιμία» στην άσκηση μειώνει τον μέσο όρο ζωής.

Τη θνητότητα αυξάνει και ο υπερβολικά πολύς ή ο υπερβολικά λίγος ύπνος, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες που επικαλείται ο γνωστός καρδιολόγος ενώ, όπως εξηγεί, σε περίπτωση κακής στοματικής υγείας, καραδοκούν η ενδοκαρδίτιδα και το έμφραγμα, που μπορούν να αποβούν μοιραία για τη ζωή.

Όσον αφορά το «φτερούγισμα» ο κ. Τούτουζας τονίζει ότι είναι ανησυχητικό όταν λαμβάνει συστηματικό χαρακτήρα. «Δηλαδή όταν κάποιος αρχίζει και νιώθει την καρδιά του να χτυπάει πολύ δυνατά, πολύ γρήγορα, 120,130, 140 σφίξεις για αρκετή ώρα ή είναι άρρυθμος, όπως συμβαίνει πολλές φορές σε καταστάσεις κολπικής μαρμαρυγής. Κι αυτή την αρρυθμία πρέπει να την διερευνήσει με τον καρδιολόγο του, γιατί αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων», τονίζει.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.