Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Πέθανε ο τίγρης που είχε διασωθεί από τον ζωολογικό κήπο Τρικάλων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Φοίβος υποβλήθηκε σε ευθανασία στο καταφύγιο Lions Tigers & Bears στο Αλπάιν της Καλιφόρνιας.

Ο Φοίβος, ένας 17χρονος τίγρης που είχε διασωθεί από έναν ζωολογικό κήπο στην Ελλάδα και σταλεί σε καταφύγιο άγριας ζωής στην Καλιφόρνια, απεβίωσε έπειτα από μακρά επιδείνωση της υγείας του, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Ο Φοίβος υποβλήθηκε σε ευθανασία την περασμένη εβδομάδα αφού κτηνίατροι είπαν πως η επιδείνωση της υγείας του καθιστούσε δύσκολη τη διαχείριση του πόνου του, τη χορήγηση φαρμάκων ή ακόμη και τη λήψη τροφής από το αιλουροειδές, σύμφωνα με τη δήλωση που εκδόθηκε από το καταφύγιο Lions Tigers & Bears στο Αλπάιν της Καλιφόρνιας, κοντά στο Σαν Ντιέγκο.

ΦΟΙΒΟΣ

Τα χρόνια της κακής ιατρικής παρακολούθησης, της κακομεταχείρισης και της εγκατάλειψης είχαν συνέπειες στην υγεία του τίγρη. Αφού έδειξε ενδείξεις βελτίωσης νωρίτερα το καλοκαίρι, η υγεία του άρχισε και πάλι να επιδεινώνεται πολύ εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες, είπαν αξιωματούχοι.

«Πριν η κατάστασή του επιδεινωθεί περαιτέρω, ελήφθη η απόφαση, με βαριά καρδιά και πολλή περίσκεψη, να υποβάλουμε σε ευθανασία τον αγαπημένο μας φίλο Φοίβο», δήλωσε η Τζέιν Μέιερ, επικεφαλής των κτηνιάτρων του καταφυγίου.

Αξιωματούχοι του καταφυγίου περιέγραψαν τον Φοίβο ως «έναν τίγρη που αληθινά αψήφησε όλες τις πιθανότητες που ήταν σε βάρος του».

«Έδωσε μια μακρά και δύσκολη μάχη στη διάρκεια της ζωής του και πέρασε τόσα πολλά», είπε ο Μπόμπι Μπρινκ, ιδρυτής και διευθυντής του καταφυγίου, το οποίο είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός.

Ο Φοίβος γεννήθηκε στην αιχμαλωσία και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του σε ένα ιταλικό περιοδεύον τσίρκο, ανέφερε το καταφύγιο.

Το 2002, ο Φοίβος, το ταίρι του, η Αθηνά, και άλλες πέντε τίγρεις κατασχέθηκαν από τις ελληνικές αρχές, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Ο Φοίβος και η Αθηνά στάλθηκαν στον Ζωολογικό Κήπο Τρικάλων, όπου έζησαν μαζί έως τον Μάρτιο του 2014, όταν η Αθηνά πέθανε από ιατρική αμέλεια, αφού ένα τραύμα στην πατούσα της έμεινε χωρίς θεραπεία για περισσότερο από έναν χρόνο.

Ο Φοίβος έφθασε στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο έπειτα από ένα ταξίδι 20 ωρών που προβλήθηκε από τον διεθνή Τύπο και χρηματοδοτήθηκε από έναν βρετανό ακτιβιστή ο οποίος είχε διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη διάσωσή του από το τσίρκο μια δεκαετία πριν.

Το καταφύγιο περιέγραψε τον Φοίβο σαν έναν ευγενικό γίγαντα. Είπαν ότι είχε γίνει φίλος με έναν άλλον αρσενικό τίγρη του καταφυγίου.

«Στον Φοίβο άρεσε να λιάζεται στο δροσερό χορτάρι, να τεμπελιάζει στα ρηχά της πισίνας του και να παίρνει έναν υπνάκο στα κρεβάτια του από σανό», αναφέρεται στη δήλωση του καταφυγίου. Μια τελετή θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη του στο καταφύγιο το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, προστίθεται στη δήλωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.