Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Τα Capital Controls ρίχνουν… και τις βάσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε λιγότερο από ένα μήνα θα τελειώσει η αγωνία των υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς το τελευταίο δεκαήμερο αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων.

Η καθίζηση των μορίων εισαγωγής στις περισσότερες σχολές είναι γεγονός, κυρίως λόγω των πολύ χαμηλών επιδόσεων του συνόλου των υποψηφίων, το φετινό καλοκαίρι όμως «ανέτρεψε» πολλές φορές το «κλείδωμα» των επιλογών στο μηχανογραφικό δελτίο.

Η καθυστερημένη ψήφιση του νέου νόμου με τις –περιορισμένες μετεγγραφές- σε συνδυασμό με τα capital controls περιόρισε δραστικά τις επιλογές πολλών παιδιών καθώς οι οικογένειές τους, είτε λόγω σοβαρών οικονομικών δυσκολιών, είτε λόγω του φόβου για τη διακίνηση των χρημάτων τα απέτρεψαν από το να δηλώσουν σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Οι συνεχείς ανατροπές στον οικογενειακό προϋπολογισμό σε συνδυασμό με την παράταση της προθεσμίας του μηχανογραφικού θα δημιουργήσουν βάσεις «δύο ταχυτήτων» καθώς τα κεντρικά ιδρύματα, οι πόλεις των οποίων φιλοξενούν περίπου το 50% των υποψηφίων κάθε χρόνο, θα έχουν αυξημένη ζήτηση φέτος.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς αναλυτές, το οξύμωρο είναι ότι παρά τη μεγάλη ζήτηση, η τρομακτική συρρίκνωση που κατεγράφη φέτος στους αριστούχους δεν αφήνει πολλά περιθώρια ακόμα και για διατήρηση των βάσεων στα περσινά τους επίπεδα.

Οι δημοφιλείς σχολές στα κεντρικά Ιδρύματα θα σημειώσουν πτώση, ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο από 150 έως και 800 μόρια.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.