Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Πρωτοβουλίες του δήμου Πύργου για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Τα σκουπίδια των τοπικών κοινοτήτων μπορούν να είναι ανακυκλώσιμα σε ποσοστό 100%» δηλώνει ο δήμαρχος.
Η μονάδα μηχανικής διαλογής στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς, φαίνεται ότι θα λειτουργήσει ως ενδιάμεση λύση για την διαχείριση των απορριμμάτων της Ηλείας, όπως τουλάχιστον προέκυψε κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι δήμαρχοι του νομού, με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη.

Σχετικά με ολοκλήρωση της μονάδας, αυτή εκτιμάται ότι θα γίνει μέσα στους επομένους μήνες, ενώ η ολοκλήρωση του ΧΥΤΥ στην ίδια περιοχή, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες εκτιμήσεις, θα έχει γίνει μέχρι τις αρχές του 2016. Στο μεταξύ ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ανακοίνωσε, πως μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα έχει ολοκληρωθεί η αποκομιδή των απορριμμάτων από όλες τις περιοχές του δήμου, ενώ όσον αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων, δίνει ιδιαίτερο βάρος, όπως τόνισε, στην ανακύκλωση.

Όπως είπε, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, αλλά και οι πολίτες, πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ανακύκλωση. «Στις τοπικές κοινότητες δεν θα υπάρχουν σύμμεικτα απορρίμματα. Τα σκουπίδια που παράγουν οι κοινότητες μπορούν στο 100% να είναι ανακυκλώσιμα», σημείωσε ο χαρακτηριστικά ο Γαβρίλης Λιατσής. Πάντως, η δημοτική αρχή έχει ήδη ξεκινήσει προσπάθειες, ώστε πείσει τους δημότες ότι πρέπει να βοηθήσουν στον τομέα της ανακύκλωσης.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Διονύσης Μπέλτσος, «όταν ανέλαβα καθήκοντα τον περασμένο Σεπτέμβριο, ανακυκλώνονταν 30 τόνοι, ενώ τον περασμένο Ιούνιο έφθασαν τους 240, δηλαδή πετύχαμε αύξηση 800%». Επίσης, ο Δ. Μπέλτσος ανέφερε σχετικά με την ανακύκλωση, ότι ο μηνιαίος απολογισμός στον δήμο Πύργου έχει φθάσει στο 20%, ενώ όσον αφορά τις υποδομές, είπε ότι «έχουμε ήδη φέρει 350 κάδους ανακύκλωσης». Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, στο επόμενο χρονικό διάστημα ολοκληρώνεται η μελέτη του τοπικού σχεδίου ανακύκλωσης, που μεταξύ άλλων προβλέπει την δημιουργία ενός πράσινου σημείου στην πόλη, για την υποδοχή όλων των ανακυκλώσιμων υλικών.

Ακόμη, ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στην μέθοδο της κομποστοποίησης, τονίζοντας ότι τόσο στον Πύργο, όσο και στις κοινότητες, θα τοποθετηθούν συνοικιακοί κομποστοποιητές. Επιπλέον, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις κομποστοποίησης, ενώ εξετάζεται και η ένταξη του Δήμου σε ειδικό πρόγραμμα, με σκοπό τη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων απορριμμάτων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.