Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Τι ήταν στην προηγούμενη ζωή τους γνωστές προσωπικότητες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι πιο τρελές μετενσαρκώσεις που κυκλοφορούν!

Η ιδέα της μετεμψύχωσης παραμένει ξένη σε μας τους Δυτικούς, καθώς ο νους μας έχει σφυρηλατηθεί κάτω από τη χριστιανική παράδοση.

Κι όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που την ασπάζονται, όπως και το επακόλουθο δόγμα του κάρμα, ως τις πειστικότερες απαντήσεις για το μυστήριο της ανθρώπινης ύπαρξης.

Κι αν τα ονόματα των Δυτικών που πιστεύουν στη μετενσάρκωση και πολλά είναι και σπουδαία (όπως ο Μαρκ Τουέιν και ο Άλμπερτ Σβάιτσερ, για παράδειγμα), κάποιοι από αυτούς ισχυρίστηκαν ότι ανακάλεσαν τις προηγούμενες ζωές τους…

Ο Σαλβαντόρ Νταλί ήταν ο Άγιος Ιωάννης του Σταυρού



Ο πάντα εκκεντρικός σουρεαλιστής ζωγράφος είχε μια καλή δικαιολογία για όλα αυτά. Παιδί ακόμα, τον πήγαν οι γονείς του να δει τον τάφο του αδερφού του, επίσης Σαλβαντόρ, και του είπαν ότι ήταν μετενσάρκωση του πρώτου τους γιου. Ο Νταλί ένιωσε ότι στοιχειώθηκε έκτοτε από τον αδικοχαμένο αδερφό του και άρχισε κάποια στιγμή να ισχυρίζεται ότι είχε μνήμες ακόμα πιο πίσω στο παρελθόν και συγκεκριμένα από τον 16ο αιώνα.

Ο Άγιος Ιωάννης του Σταυρού ήταν ένας μεταρρυθμιστής που κάλεσε τους Καρμελίτες να επιστρέψουν στον ασκητισμό και την πίστη, με τη μεταρρυθμισμένη ζωή που ευαγγελίστηκε να τον υποβάλει σε σωρεία δεινών, σωματικών και πνευματικών, από τα οποία ξεχωρίζει η οχτάμηνη φυλάκισή του και τα σχεδόν καθημερινά βασανιστήρια. Ο Νταλί τα θυμόταν φυσικά όλα αυτά! «Όσο για μένα, δεν είμαι μόνο μύστης, είμαι επίσης η μετενσάρκωση ενός από τους μεγαλύτερους ισπανούς μύστες, του Αγίου Ιωάννη του Σταυρού. Θυμάμαι ζωντανά τη ζωή μου ως Άγιος Ιωάννης … την εμπειρία της θεϊκής ένωσης, τις σκοτεινιές της ψυχής»…

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε ήταν θύμα της Γαλλικής Επανάστασης



Ο Σταλόνε πίστευε από μικρός στη μετενσάρκωση, καθώς η μητέρα του ήταν μέντιουμ και αστρολόγος, εμφυσώντας στον γιο της την αγάπη για το υπερφυσικό. Ο «Ράμπο» εμφανίζεται σίγουρος λοιπόν ότι είχε τουλάχιστον άλλες τέσσερις ζωές, αν και σε μία από αυτές το τέλος του ήταν τραγικό. «Είμαι αρκετά σίγουρος ότι έχασα το κεφάλι μου στη Γαλλική Επανάσταση. Διάβαζα για τους Ιακωβίνους και την περίοδο αυτή και όταν κάποιος σε ένα πάρτι σχολίασε πόσο φρικτό πρέπει να είναι το να σε βάζουν στην γκιλοτίνα, βρέθηκα στη θέση να πω: ‘‘Α όχι, δεν πονάει. Δεν νιώθεις τίποτα. Εκτός από το κεφάλι σου στο καλάθι’’»!

Και βέβαια η επιτυχία του κινηματογραφικού Ρόκι Μπαλμπόα οφείλεται στο γεγονός ότι ο Σταλόνε ήταν στην προηγούμενη ζωή του (στη δεκαετία του 1930) μποξέρ, αν και έχασε τη ζωή του από νοκάουτ! Αν και δεν ήταν μόνο ανθρώπινες οι μετενσαρκώσεις του: «Επίσης, ήμουν κάτι πολύ κεντροαμερικάνικο. Πίθηκος στη Γουατεμάλα πιθανώς». Όσο για την επόμενη ζωή του; «Χωρίς αμφιβολία, θα ήθελα να είμαι ο παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών»…

Ο Τζον Λένον ήταν ο Ιησούς Χριστός και ο Ναπολέων



«Δεν φοβάμαι τον θάνατο γιατί δεν πιστεύω σε αυτόν. Είναι απλά σαν να βγαίνεις από ένα αμάξι και να μπαίνεις σε ένα άλλο». Έτσι προλόγισε το περίφημο «Σκαθάρι» την πίστη του στη μετεμψύχωση. Και βέβαια το 1968 κάλεσε έκτακτο συμβούλιο των Beatles στο στρατηγείο τους στο Λονδίνο όπου τους αποκάλυψε ότι ήταν η μετενσάρκωση του Ιησού Χριστού. «Φτιαγμένος» με LSD, ήθελε να το πει στον κόσμο όλο, αν και τον απέτρεψαν οι καλοί του φίλοι.

Λόγο για Χριστό δεν ξανάκανε βέβαια, αν και πάντα έβρισκε αναλογίες μεταξύ των πανανθρώπινων μηνυμάτων του Ιησού και του δικού του ειρηνιστικού ακτιβισμού: «Προσπαθώ να κάνω το μήνυμα του Χριστού σύγχρονο». Και βέβαια πίστευε ακράδαντα ότι αυτός και η Γιόκο Όνο ήταν διαχρονικοί εραστές σε πάμπολλες προηγούμενες ζωές, όντας για παράδειγμα Φαραώ και βασίλισσα αντίστοιχα στην αρχαία Αίγυπτο, αλλά και αργότερα Βοναπάρτης και Ιωσηφίνα!

Ο Στίβεν Σιγκάλ ήταν βουδιστής μοναχός



Ποιος θα περίμενε ότι ο βίαιος ήρωας δράσης που έσπαγε χέρια και πόδια στις ταινίες ήταν άλλοτε ένας ειρηνιστής βουδιστής μοναχός; Αναγνωρισμένος επισήμως από τη βουδιστική κοινότητα ως μετεμψύχωση φωτισμένου δασκάλου του 17ου αιώνα, ο Σιγκάλ παραμένει -ως το σημερινό σώμα του τιμημένου ιερέα- πολύ ψηλά στη βουδιστική ιεραρχία.

Όσο για τον ίδιο, ακόμα και στην τρυφερή ηλικία των 7 ετών ήξερε καλά ότι δεν ανήκε στην κοσμική σφαίρα, καθώς είχε ήδη εντρυφήσει λέει στην ανατολίτικη σοφία και κατείχε τα μυστικά της αστρικής προβολής! Αφού πέρασε ένα διάστημα στην Ιαπωνία, επέστρεψε στις ΗΠΑ ως πασιφιστής ζεν μοναχός με σκοπό να εξαπλώσει τα βουδιστικά μηνύματα στη Δύση. Πολύ περίεργο τρόπο διάλεξε βέβαια για την πραγμάτωση της αποστολής του, εκτός κι αν το να σπάει τους άλλους στο ξύλο σε ταινίες χαμηλού προϋπολογισμού ήταν ο μόνος δρόμος για τη μεταστροφή των Δυτικών στον βουδισμό!

Ο Ναπολέων ήταν ο Καρλομάγνος



Ο κατακτητής της Ευρώπης έβλεπε τον εαυτό του ως άμεσο απόγονο των ρωμαίων αυτοκρατόρων, υιοθετώντας σύμβολα και τελετουργίες από τη σπουδαία αυτοκρατορία. Τόσο είχε μάλιστα πιστέψει το πεπρωμένο του να κυβερνήσει την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία που θεωρούσε ότι ήταν η μετεμψύχωση του «πατέρα της Ευρώπης» Καρλομάγνου.

Στην αυτοκρατορική του στέψη φορούσε μάλιστα στέμμα πιστό αντίγραφο του Καρλομάγνου και δεν έκρυβε τη μετενσάρκωσή του ποτέ. Το 1809, είπε στους εμβρόντητους αντιπροσώπους του Πάπα: «Δείτε με καλά. Σε μένα μπορείτε να δείτε τον Καρμομάγνο. Εγώ είμαι ο Καρλομάγνος! Ναι, είμαι ο Καρλομάγνος» παραληρούσε. Όταν πέθανε στην εξορία, δεν έσβησε το πνεύμα του, καθώς μετενσαρκώθηκε και πάλι και στο τέλος έφτασε να μετεμψυχωθεί στον Σαρλ ντε Γκολ, σύμφωνα με μια δημοφιλή θεωρία…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.