Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Τα αποτελέσματα του αστυνομικού της γειτονιάς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο απολογισμός κρίνεται θετικός κατά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ενθαρρυντικά χαρακτηρίζονται, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τα αποτελέσματα της λειτουργίας του θεσμού των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων το πρώτο τρίμηνο της πιλοτικής εφαρμογής τους (τέλη Απρίλιου – τέλη Ιούλιου 2015).

Ο απολογισμός κρίνεται θετικός καθώς υπήρξε ανταπόκριση από πολίτες και τοπικούς Φορείς και πρόσφατα αποφασίστηκε η διεύρυνση του θεσμού στη Φθιώτιδα, την Άρτα, την Πρέβεζα, την ορεινή Κορινθία και τη Μάνδρα Αττικής.

Οι Κ.Α.Μ. είναι διαμορφωμένα οχήματα με κατάλληλο εξοπλισμό, που στελεχώνονται από μεικτό κλιμάκιο τριών ενστόλων αστυνομικών (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας) και ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, σε απομακρυσμένες περιοχές, παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες.

Κατά το τρίμηνο της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος ενεργοποιήθηκαν αρχικά τέσσερις Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, στην Αρκαδία, την Εύβοια, τα Ιωάννινα και την Ξάνθη. Πρόσφατα αποφασίστηκε η διεύρυνση του θεσμού στη Φθιώτιδα, την Άρτα, την Πρέβεζα, την ορεινή Κορινθία και τη Μάνδρα Αττικής.

Απώτερος σκοπός είναι η ενσωμάτωση των Κ.Α.Μ. σε δυσπρόσιτες τοπικές κοινωνίες, αποτελώντας ένα σύγχρονο μοντέλο αστυνομικής διαχείρισης τοπικών θεμάτων και προβλημάτων - μεσαίου επιπέδου - που χρήζουν άμεσης διαχείρισης ή επίλυσης.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα του θεσμού, βάσει των στοιχείων ανά περιφέρεια, έχουν ως εξής:

-Στην Ξάνθη, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 69 δρομολόγια. Εξυπηρετήθηκαν συνολικά 1.212 περιπτώσεις (συγκεκριμένα 1.176 από ιδιώτες και 36 από τοπικούς Φορείς) παροχής πληροφοριών, επίλυσης προβλημάτων – προσωπικών διαφορών, παροχής συμβουλών, βεβαιώσεων γνησίου υπογραφής κτλ.

-Στα Ιωάννινα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 145 δρομολόγια και εξυπηρετήθηκαν 566 περιπτώσεις ιδιωτών. Επιπλέον, υποβλήθηκε μία μήνυση για κλοπή, ενώ παρασχέθηκαν συστάσεις – υποδείξεις για κατ’ έγκληση διωκόμενα αδικήματα και αστικής φύσης διαφορές.

-Στην Εύβοια πραγματοποιήθηκαν συνολικά 78 δρομολόγια και εξυπηρετήθηκαν συνολικά 2.891 περιπτώσεις (2.576 από ιδιώτες και 315 από τοπικούς Φορείς). Βεβαιώθηκαν τέσσερις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., διευθετήθηκαν πέντε διαφορές μεταξύ ιδιωτών, ενώ παρασχέθηκε συνδρομή σε 17 αιτήματα πολιτών.

-Στην Αρκαδία πραγματοποιήθηκαν συνολικά 79 δρομολόγια και εξυπηρετήθηκαν συνολικά 319 περιπτώσεις (304 από ιδιώτες και 15 από τοπικούς Φορείς). Στο πλαίσιο της συνδρομής των Κ.Α.Μ. στους πολίτες, ελέχθησαν 142 οχήματα, μέσω της ειδικής συσκευής car-pc, ενώ διευθετήθηκε και επεισόδιο μεταξύ ιδιωτών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.