Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Παιδιά έκαναν "γυαλιά καρφιά" ένα νηπιαγωγείο στη Γαλλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η δημοτική αρχή μιας κοινότητας στην περιοχή του Παρισιού κατέθεσε μήνυση μετά τον βανδαλισμό ενός νηπιαγωγείου από είκοσι δύο παιδιά ηλικίας 5 έως 13 ετών, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια πηγή της δημαρχίας.

Αναποδογυρισμένα ράφια, σπασμένες βιτρίνες, τοίχοι λερωμένοι με μπογιές: οι «βάνδαλοι με τα κοντά παντελονάκια» εισέβαλαν σε ένα νηπιαγωγείο στο Μελούν το Σάββατο και προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές σε πολλές τάξεις.

Τα παιδιά – ορισμένα εξ αυτών προέρχονται από μία συνοικία που θεωρείται ευαίσθητη – συνελήφθησαν από την αστυνομία, την οποία κάλεσε ένας κάτοικος, την ώρα που «εξέρχονταν από το κτίριο» ή «βρίσκονταν ακόμα στο εσωτερικό του», γνωστοποίησε μία πηγή της αστυνομίας.

«Καταρχάς καταθέσαμε μήνυση κατά αγνώστων και όταν ολοκληρωθεί η ανάκριση των παιδιών θα καταθέσουμε μήνυση κατά προσώπων» εξήγησε το περιβάλλον του δημάρχου. Η ανακριτική διαδικασία ξεκίνησε σήμερα, γνωστοποίησε η αστυνομία.

Καθώς πρόκειται για ανήλικους, αντιμετωπίζουν την επιβολή αναμορφωτικών μέτρων, την φύση των οποίων δε διευκρίνισε η εισαγγελία, ενώ προσέθεσε ότι «οι γονείς είναι υπεύθυνοι σε αστικό επίπεδο για τα παιδιά τους και οφείλουν να επιδιορθώσουν τις ζημιές».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με μία αστυνομική πηγή, τα παιδιά επηρεάστηκαν από την «ψυχολογία της μάζας» και προχώρησαν στη λεηλασία του σχολείου.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.