Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Διαβόητα κακές οργανώσεις σε αναπάντεχα καλές πράξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μαφίες, καρτέλ και τρομοκρατία σε ρόλους που δεν τους έχουμε συνηθίσει!

Ο κόσμος είναι γεμάτος βία, εκδίκηση και κακία και τα παραδείγματα είναι τόσα που κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλει.

Έχουμε πια το ISIS και τους ταλιμπάν να μας το θυμίζουν καθημερινά, έχουμε τις τοπικές και διεθνείς μαφίες, έχουμε τα καρτέλ των ναρκωτικών, την εμπορία λευκής σαρκός και τόσα ακόμα ζοφερά που σκιαγραφούν μια εικόνα του κόσμου που τρομάζει ακόμα και τους πιο αισιόδοξους.

Παρά ταύτα, κανείς δεν είναι κακός 24 ώρες το 24ωρο, καθώς η πραγματικότητα και η ανθρώπινη κατάσταση παραείναι πολυπαραγοντικές για να χωρέσουν σε τέτοια απλοποιημένα εξηγητικά σχήματα.

Κι έτσι το καλό φωλιάζει ακόμα και μέσα στο σατανικά κακό, κατορθώνοντας να κάνει πράξεις που ακούγονται στα πέρατα του κόσμου, αν και περνούν συνήθως στα «ψιλά» της εγκληματικής δράσης…

Οι κινεζικές Τριάδες έσωσαν διαδηλωτές στις ταραχές της Πλατείας Τιενανμέν



Ήταν το 1989 όταν η ελπίδα για δημοκρατία στην Κίνα πέθανε και πέθανε με τρόπο φρικτό: έπειτα από εβδομάδες ειρηνικής διαμαρτυρίας σπουδαστών αλλά και απλού λαού, ο στρατός εισέβαλε στην κεντρική πλατεία του Πεκίνου ανοίγοντας πυρ κατά του άοπλου κόσμου και σκοτώνοντας εκατοντάδες. Οι φοιτητές μπήκαν κατόπιν στο στόχαστρο του κομμουνιστικού καθεστώτος και αβοήθητοι άρχισαν να εξαφανίζονται, να βασανίζονται και να εξοντώνονται. Ευτυχώς που κάποιος προέταξε τη δύναμή του για να τους υπερασπιστεί, αν και κανείς δεν περίμενε ότι θα ήταν οι φοβερές και τρομερές κινεζικές Τριάδες, το τεράστιο και πανίσχυρο δίκτυο των εγκληματικών οργανώσεων της χώρας!

Το αίτημα ήρθε από τη Δημοκρατική Συμμαχία του Χονγκ Κονγκ, η οποία οπλισμένη με τα τεράστια κεφάλαιά της βάλθηκε να σώσει τους φυγάδες διαδηλωτές και «σεσημασμένους» φοιτητές. Μέσω των διασυνδέσεών της με τον υπόκοσμο του Πεκίνου, παρέδωσε τη διασωστική επιχείρηση στους εκεί συνεργάτες της, οι οποίοι είχαν και την επιρροή και το χρήμα για να το κάνουν να συμβεί. Μέσα σε λίγες βδομάδες, οι Τριάδες κατάφεραν να φυγαδεύσουν περισσότερους από 133 διαδηλωτές-εχθρούς του καθεστώτος, μεταξύ των οποίων και προβεβλημένα μέλη του δημοκρατικού κινήματος. Παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση έγινε αντιληπτή κάποια στιγμή και πατάχθηκε βιαίως, δεκάδες άνθρωποι γλίτωσαν από την τραγική μοίρα που επεφύλασσε γι’ αυτούς το καθεστώς…

Το καρτέλ του Πάμπλο Εσκομπάρ έχτιζε σπίτια στους αστέγους



Στα χρόνια της δράσης του «τσάρου» της κοκαΐνης, το Καρτέλ Μεντεγίν του Εσκομπάρ μετατράπηκε σε μια από τις πιο ισχυρές και φονικές οργανώσεις της οικουμένης. Παρά τα τόσα κακά και τους χιλιάδες πραγματικά θανάτους, ο φιλάνθρωπος Εσκομπάρ έκανε πολλά για τη χώρα του και την υστεροφημία του φυσικά, αν και τίποτα δεν ξεπέρασε τα εκατοντάδες σπίτια που έχτισε για τους άστεγους συμπολίτες του.

Ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 1980 όταν ο δήμος του Μεντεγίν έκλεισε τη χωματερή του, κάτι που έφερε σε ακόμα απελπιστικότερη κατάσταση τους εξαθλιωμένους που ζούσαν ψάχνοντας στα σκουπίδια. Σε μια αναπάντεχα μεγαλοπρεπή κίνηση, ο Εσκομπάρ και το καρτέλ του έχτισαν μια ολόκληρη συνοικία που θα έπαιρνε τελικά το όνομά του ως «Γειτονιά Πάμπλο Εσκομπάρ»! Και αυτή δεν ήταν φυσικά η μόνη αγαθοεργία του κολομβιανού «νονού», καθώς πέρα από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα που έχτισε και χρηματοδοτούσε, υποστήριζε οικονομικά πάρκα αναψυχής σε όλη τη χώρα, ακόμα και τον τοπικό ζωολογικό κήπο. Γι’ αυτό και ο διαβόητος αρχινονός μνημονεύεται ακόμα και σήμερα από τον λαό ως Ρομπέν των Δασών της Κολομβίας…

Η αλ-Κάιντα προσπάθησε να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή



Η φονική τρομοκρατική οργάνωση παγκόσμιας δράσης μπορεί να έφερε όλεθρο και καταστροφή στο πέρασμά της σε πολλές γωνιές του πλανήτη, υπήρξε όμως ένας τομέας δράσης που προσπάθησε να κάνει τον κόσμο σαφώς καλύτερο. Ήταν το 2011 όταν οι αμερικανικές δυνάμεις βρήκαν ένα έγγραφο στο κρησφύγετο του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν που έδειχνε ότι η οργάνωσή του νοιαζόταν αληθινά για το περιβάλλον και τις περιπέτειές του!

Στο εσωτερικό σημείωμα, που είχε αποδέκτες υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αλ-Κάιντα, τα μέλη της οργάνωσης παροτρύνονταν να μην κόβουν δέντρα σε μαζική κλίμακα ώστε «να μην επιδεινωθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη». Την ίδια στιγμή, σε άλλο ντοκουμέντο ενθαρρύνονται όλα τα μέλη αλλά και οι συμπαθούντες να συμβάλουν σε έργα ανακούφισης σε περιοχές που έχουν πληγεί από την κλιματική αλλαγή. Αν και λέει μετά να μη βοηθηθούν θύματα που είναι χριστιανοί ή ινδουιστές, αλλά τέλος πάντων.

Όσο για τον ίδιο τον μπιν Λάντεν, παραήταν ευαίσθητος σε θέματα οικολογίας και δεν έχανε ευκαιρία να καλεί σε δραστικές αλλαγές του τρόπου ζωής μας. Σε βιντεοταινία του 2010 περιγράφει βήμα το βήμα τις οδηγίες του για το πώς μπορούν οι κυβερνήσεις να περιορίσουν την καταστροφή του περιβάλλοντος, καλώντας περαιτέρω σε δημιουργία παγκόσμιας δράσης υπέρ της οικολογίας και σε επενδύσεις στην αγροτική ανάπτυξη…

Η τρομοκρατική οργάνωση που σταμάτησε τον εθνικό σπαραγμό



Για 30 ολόκληρα χρόνια, η τρομοκρατική σέχτα GAM επιδόθηκε σε σφοδρό ανταρτοπόλεμο και επιθέσεις στο εσωτερικό της Ινδονησίας: ξεκινώντας από το 1976, ο αριθμός των νεκρών που άφησε η δράση της ομάδας ανήλθε σε 15.000 ανθρώπους. Μέχρι το 2004 τα πράγματα είχαν φτάσει στο απροχώρητο στις περιοχές της δράσης της, αν και τότε ανέλαβε τον πρώτο λόγο η μανία της Φύσης. Το τσουνάμι της Ινδονησίας χτύπησε, αφάνισε 230.000 ανθρώπους και εξαφάνισε από προσώπου γης ολόκληρες περιοχές, μεταξύ των οποίων και η ακτίνα δράσης της GAM.

Αντιμέτωπη με την ανθρωπιστική κρίση και την ολοκληρωτική καταστροφή, η καρδιά των τρομοκρατών μαλάκωσε και άλλαξαν ξαφνικά ρότα, κόντρα σε κάθε προσδοκία, αφήνοντας τον στρατό της χώρας να ξύνει το κεφάλι του! Οι εξτρεμιστές βοηθούσαν τώρα τον λαό να ξαναχτίσει τα σπίτια και τις ζωές του, σπεύδοντας όπου τους καλούσε το ανθρωπιστικό καθήκον. Και το καλύτερο; Δεν επέστρεψαν ποτέ στην τρομοκρατία! Από την αναγκαστική αυτή εκεχειρία, η κυβέρνηση της Ινδονησίας άρχισε να διαπραγματεύεται μαζί τους, κάτι που κατέληξε στον πλήρη αφοπλισμό των τρομοκρατών αλλά και στη μερική αυτονόμηση των εδαφών τους, μένοντας έτσι όλοι ικανοποιημένοι…

Η Γιακούζα παρέχει βοήθεια σε πληγέντες σεισμών και η ταϊβανέζικη μαφία προσφέρει εκατομμύρια σε αγαθοεργίες



Η ιαπωνική απάντηση στην Κόζα Νόστρα, η φοβερή Γιακούζα, παραμένει ένα από τα ισχυρότερα εγκληματικά συνδικάτα του κόσμου. Όταν δεν εκβιάζει και διανέμει πορνογραφικό υλικό, δεν χάνει καιρό να αποδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπό της, κάτι που σε περιόδους κρίσεων και φυσικών καταστροφών τη μετατρέπει σε έναν από τους πιο αξιόπιστους μηχανισμούς στήριξης της Γης! Στον απόηχο λοιπόν του καταστροφικού σεισμού που χτύπησε την Ιαπωνία το 2011, η Γιακούζα ήταν ένας από τους πρώτους που έσπευσαν να συνδράμουν τους πληγέντες, όταν οι περισσότερες μη κυβερνητικές και ανθρωπιστικοί οργανισμού τα είχαν ακόμα χαμένα.

Από την πρώτη στιγμή, επιστράτευσαν φορτηγά με φαγητό, νερό και ρουχισμό και έσωσαν πάμπολλους ανθρώπους, με όσους ξέρουν πράγματα και καταστάσεις να ισχυρίζονται ότι δεν ήταν απλό τέχνασμα, καθώς η Γιακούζα έχει αποδείξει πόσο κοντά είναι στον απλό λαό όλες αυτές τις δεκαετίες. Είναι ο κώδικας ηθικής του ιάπωνα γκάγκστερ που δεν του επιτρέπει να μένει απαθής όταν ο άλλος υποφέρει (εκτός φυσικά από τα δικά του θύματα!), πόσο μάλλον όταν μιλάμε για εθνικές τραγωδίες. Η Γιακούζα έχει πάντως μακρά παράδοση με την παροχή βοήθειας σε καταστροφές, όπως στον Εγκέλαδο του 1995, όπου απέδειξε και πάλι την αστραπιαία ετοιμότητά της.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η μαφία της Ταϊβάν που διαχειρίζεται αποκλειστικά τη βιομηχανία του σεξ και το εμπόριο λευκής σαρκός, έχει επίσης σοβαρό ανθρωπιστικό έργο στις πλάτες της. Χαρακτηριστικός εδώ είναι ο θάνατος του «νονού» της Λι Τσάο-Χσιουνγκ το 2010, που σηματοδότησε το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για την παραδοσιακή μαφία, ο οποίος παρήγγειλε από το νεκροκρέβατό του ούτε λίγο ούτε πολύ να δοθεί η μισή του περιουσία σε φιλανθρωπικά σωματεία! Ο αρχιγκάγκστερ ζήτησε από τα πρωτοπαλίκαρά του να κατευθυνθεί το απίστευτο ποσό στην ανακούφιση ανθρώπων με αναπηρία και οικογενειών χαμηλού εισοδήματος…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.