Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε πιλότους μελετά η Lufthansa

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος είναι να ανιχνεύεται η τακτική λήψη αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.

Σε αιφνιδιαστικούς ιατρικούς ελέγχους, οι οποίοι θα επιτρέπουν να ανιχνεύεται η τακτική λήψη αντικαταθλιπτικών φαρμάκων, είναι πιθανόν να αρχίσει να υποβάλλει τους πιλότους της η Lufthansa, η μητρική εταιρία των αερογραμμών Germanwings, των οποίων αεροσκάφος συνετρίβη στα τέλη Μαρτίου στις γαλλικές Άλπεις.

«Αιφνιδιαστικοί ιατρικοί έλεγχοι των πιλότων» θα μπορούσαν να προσφέρουν «τη δυνατότητα» να ανιχνεύεται η λήψη τέτοιων φαρμάκων και ενδεχόμενη ψυχολογική ευπάθεια των πιλότων, γράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) έπειτα από συνέντευξη με τον πρόεδρο της Lufthansa, Κάρστεν Σπορ.

Τέτοιου είδους ιατρικοί έλεγχοι μπορούν να συγκριθούν, τουλάχιστον ως προς τον αιφνιδιαστικό χαρακτήρα τους, με τους ελέγχους ντόπινγκ στους οποίους υποβάλλονται αθλητές υψηλού επιπέδου, εκτιμά η εφημερίδα.

Ο πρόεδρος ζήτησε να γίνεται «εξετάζεται προσεκτικά» υπό ποιες «εξαιρετικές» συνθήκες το ιατρικό απόρρητο θα μπορεί να μην τηρείται τόσο αυστηρά, σύμφωνα με τη FAZ.

Αεροπλάνο της Germanwings συνετρίβη στη Γαλλία στα τέλη Μαρτίου προκαλώντας τον θάνατο 150 ανθρώπων. Ο συγκυβερνήτης φαίνεται πως προκάλεσε σκόπιμα την καταστροφή. Ο Αντρέας Λούμπιτς υπέφερε από κατάθλιψη και συστηματικά απέκρυπτε την κατάσταση της υγείας του από τον εργοδότη του.

«Σε αντίθεση με άλλα αεροπορικά δυστυχήματα, δεν μπορούν να εξαχθούν σαφείς συνέπειες για τον τομέα της ασφάλειας από τη συγκεκριμένη πτήση της Germanwings», διευκρίνισε ο Σπορ στη συνέντευξη.

«Οι εταιρίες Germanwings και Lufthansa έχουν ξεπεράσει τη δοκιμασία αυτή» και «η εμπιστοσύνη των επιβατών απέναντί μας μάλλον έχει αυξηθεί», πρόσθεσε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.