Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Οι πιο παχύσαρκοι άνθρωποι του κόσμου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όταν η ζωή φρενάρει από τα εκατοντάδες κιλά - Δείτε τις φωτογραφίες και διαβάστε τις ιστορίες τους.

Οι φωτογραφίες τους σοκάρουν. Ο λόγος για τους πιο παχύσαρκους ανθρώπους στον κόσμο, που παλεύουν με το βάρος τους. Και όταν μιλάμε για βάρος, εννοούμε εκατοντάδες κιλά, που στην πλειονότητα των περιπτώσεων πλησιάζουν ή και ξεπερνούν το μισό τόνο.

Μπορεί η εξωτερική τους εμφάνιση να αποστρέφει το βλέμμα, το πιο σημαντικό όμως στην περίπτωσή τους είναι ότι ακροβατούν ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, μιας και τα προβλήματα στην υγεία τους είναι αναρίθμητα.

Σε μερικούς από αυτούς άρεσε απλά το φαγητό, ενώ κάποιοι άλλοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το παθολογικό πρόβλημα. Κάποιοι βγήκαν νικητές, κάποιοι δυστυχώς όχι. Ας δούμε τις ιστορίες τους…

Jon Brower Minnoch - 635 κιλά



Στην ιστορία των Ρεκόρ Γκίνες ο αμερικανός Jon Brower Minnoch, που γεννήθηκε το 1941 και πέθανε το 1983, θεωρείται ο πιο βαρύς άνθρωπος στην ιστορία της Ιατρικής. Ο Jon είχε θέματα με το βάρος του από την παιδική του ηλικία. Το 1963 ζύγιζε 178 κιλά, μέσα σε τρία χρόνια έφτασε τα 317 και το 1976 ζύγιζε 442.

Το 1978 κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο University Hospital του Σιάτλ όπου ο ενδοκρινολόγος Dr Robert Schwartz υπολόγισε ότι ο Jon είχε φτάσει τα 635 κιλά! Το μεγαλύτερο μέρος του βάρους του ήταν υγρά από την κατακράτηση που είχε προκαλέσει η καρδιακή του ανεπάρκεια.

Μια ντουζίνα πυροσβέστες και ένα μεγάλο φορείο χρειάστηκαν για να τον βγάλουν από το σπίτι του, να τον βάλουν σε ένα φέρι μποτ και να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Χρειάστηκαν επίσης δύο ενωμένα κρεβάτια για να τον χωρέσουν και 13 νοσηλευτές για να μπορέσουν να τον γυρίσουν! Μετά από δύο χρόνια δίαιτας, με 1.200 θερμίδες τη μέρα κατάφερε να φτάσει τα 216 κιλά και τον Οκτώβριο του 1981 επανησήχθη στο νοσοκομείο μιας και είχε παχύνει κατά 89 κιλά. Όταν πέθανε το Σεπτέμβριο του 1982 το βάρος του κυμαινόταν στα 362 κιλά.

Khalid bin Mohsen Shaari - 610 κιλά



Χρειάστηκε ειδικά σχεδιασμένο κρεβάτι και ένας γερανός για να μεταφέρουν τον 24χρονο σήμερα Khalid bin Mohsen Shaari από την πόλη που ζούσε, την Τζαχάν της Σαουδικής Αραβίας σε νοσοκομείο στο Ριάντ.

Ο νέος, που έφτασε να ζυγίζει 610 κιλά, έλαβε εντολή από το βασιλιά Αμπντουλάχ να αδυνατίσει, μια «ανθρώπινη κίνηση» όπως την είχε χαρακτηρίσει ο υπουργός Υγείας. Ο ίδιος ο βασιλιάς κανόνισε τη μεταφορά του στο νοσοκομείο και αυτή έμελλε να είναι η πρώτη βόλτα του νέου μετά από τρία χρόνια εγκλεισμού στο σπίτι.





Τελικά το 2013 έχασε 150 κιλά, αλλά ποτέ δεν έχασε το κουράγιο και το χαμόγελό του. Μάλιστα ο διευθυντής του νοσοκομείου King Fahd Medical City , Dr. Abdeljabbar al-Yamani, συνήθιζε να τον αποκαλεί ο «χαμογελαστός άνθρωπος».

Manuel Uribe - 597 κιλά



Ο άντρας από το Μεξικό που γεννήθηκε το 1965 μπήκε το 2006 στο ρεκόρ Γκίνες εξαιτίας του βάρους του, που είχε φτάσει στα 597 κιλά. Δυστυχώς το 2014 άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε από δημοτικούς υπαλλήλους με γερανό εξαιτίας της ιδιαιτερότητας της σωματικής του κατάστασης. Τα 597 κιλά του δεν του επέτρεπαν να περπατήσει με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι του για πολλά χρόνια, με εξαίρεση την ημέρα του γάμου του το Μάιο του 2008.





Τα Μέσα Ενημέρωσης έστρεψαν τους προβολείς πάνω του με αποτέλεσμα το 2006 να φτάσει τα 225 κιλά με τη βοήθεια γιατρών και διατροφολόγων, μέσα σε διάστημα δύο ετών. Μέσα στα επόμενα χρόνια ο Manuel έχανε και έπαιρνε συνεχώς βάρος με αποτέλεσμα όταν πέθανε να ζυγίζει 394 κιλά.

Michael Hebranko - 499 κιλά





Ο Michael Hebranko μπήκε και αυτός στα Γκίνες, όχι για το υπερβολικό βάρος του, που ήταν γεγονός και αποτέλεσμα παθολογικής παχυσαρκίας, αλλά για τη μαζικότερη απώλεια κιλών το 1990.

Ο Michael ήταν παχύσαρκος από την εφηβεία του μιας και σε ηλικία 15 ετών άγγιζε τα 170 κιλά, ενώ στα 31 είχε φτάσει τα 430! Η θέλησή του όμως να αδυνατίσει ήταν μεγάλη και έτσι κατάφερε, όταν έφτασε τα 411 κιλά, να αδυνατίσει, αφαιρώντας χειρουργικά λίπος και να κάνει τη ζυγαριά να δείξει μόλις τα 90! Κατορθώνοντας το ακατόρθωτο για πολλούς ξεκίνησε τις περιοδείες σε διάφορα μέρη προκειμένου να μιλήσει για το πρόβλημα της παχυσαρκίας και να ενθαρρύνει άτομα σαν και αυτόν να μην το βάζουν κάτω.

Το σωστό βάρος του όμως δεν κράτησε για πολύ αφού τα επόμενα χρόνια ξαναπήρε πολλά κιλά, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η νοσηλεία του. Τελικά πέθανε τον Ιούλιο του 2013 σε ηλικία 60 ετών.

Robert Earl Hughes - 485 κιλά



Στη σύντομη ζωή του των μόλις τριών δεκαετιών ο Robert Earl Hughes μπήκε στο Ρεκόρ Γκίνες ως ο βαρύτερος άνθρωπος που έζησε το 1920. Γεννημένος στο Ιλινόις το 1926 ζύγιζε ήδη 92 κιλά όταν έκλεισε τα έξι και 177 στα δέκα! Το υπερβολικό βάρος του προκαλούσε επιφωνήματα στο πέρασμά του και συχνά τον καλούσαν σε πανηγύρια ως επίτιμο καλεσμένο.

Τον Ιούλιο του 1958 κόλλησε ιλαρά που εξελίχθηκε σε ουραιμία και τελικά πέθανε στα 32 του. Λέγεται ότι τον έθαψαν όχι σε φέρετρο αλλά σε ένα τεράστιο κουτί για πιάνο, ενώ πάνω στην ταφόπλακα του αναγράφεται ότι υπήρξε ο πιο βαρύς άνθρωπος με επιβεβαιωμένα τελικά τα 472 κιλά.

Donna Simpson - 470 κιλά



H Donna Simpson είδε το 2011 τον εαυτό της να φιγουράρει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως η βαρύτερη γυναίκα που γέννησε. Η 48χρονη σήμερα παχύσαρκη γυναίκα εξέφρασε το 2008 την επιθυμία να γίνει παχύσαρκη και κατάφερε να κάνει το δείκτη της ζυγαριάς να δείξει 450 κιλά!. Μάλιστα σε όλη αυτή την προσπάθειά της να πάρει βάρος είχε φτιάξει ένα site όπου οι θαυμαστές της μπορούσαν, επί πληρωμή, να την παρακολουθούν να τρώει!

Μετά όμως από το χωρισμό από τον αρραβωνιαστικό της η Donna αποφάσισε ότι είχε έρθει η στιγμή να αδυνατίσει και να βρει ξανά την ευτυχία. Έτσι πήρε τα δύο παιδιά της και επέστρεψε στο πατρικό της στο Οχάιο για να ξεκινήσει την προσπάθειά της.



«Η υγεία και η ευημερία της οικογένειάς μου ήταν πάντα προτεραιότητά μου. Μέχρι τώρα ο πρώην άντρας μου φρόντιζε τα παιδιά μου. Τώρα που βρίσκονται υπό την προστασία μου πρέπει να κάνω κάτι δραστικό να αλλάξω τη ζωή μου. Δεν είναι κακό να παχαίνεις όταν έχεις ένα σύντροφο να σε ταΐζει και να φροντίζει για τα πάντα γύρω σου. Αλλά αυτό αφορά δύο ενήλικες, δεν μπορώ να περιμένω από τα παιδιά μου να με φροντίζουν» είχε πει στην Daily Mail. Τελικά πέτυχε το στόχο της και η ζυγαριά έδειξε 170 κιλά.

Mayra Rosales - 470 κιλά



Τη Mayra Rosales για πολύ καιρό την ακολουθούσε το ψευδώνυμο «ο δολοφόνος του μισού τόνου» (για την ακρίβεια ζύγιζε 470 κιλά). Κι αυτό γιατί είχε ψευδώς ομολογήσει ότι είχε σκοτώσει το παιδί της αδερφής της καταπλακώνοντας το με το βάρος της. Ευτυχώς η νεκροψία έδειξε ότι το παιδί είχε πεθάνει από πολλαπλά κατάγματα στο κρανίο που του είχε επιφέρει η ίδια η μητέρα του, χτυπώντας το με μια βούρτσα και έτσι η γυναίκα απαλλάχθηκε από τις αρχικές κατηγορίες.

Μετά την καταδίκη της αδερφής της η Mayra ανέλαβε την κηδεμονία των υπόλοιπων ανηψιών της και ορκίστηκε να χάσει βάρος και να αποκτήσει μια καλύτερη ζωή. Και τα κατάφερε, μιας και από το 2011 χάνει συνεχώς βάρος και τώρα ζυγίζει 90 κιλά!



«Τρώω γιατί πρέπει να ζήσω. Πριν ζούσα για να τρώω» είχε πει στην Daily Mail. Η σελίδα που έχει ανοίξει στο Facebook αριθμεί 18.000 θαυμαστές, τους οποίους φροντίζει να ενημερώνει για κάθε εξέλιξη στο σώμα της, ποστάροντας και τις ανάλογες φωτογραφίες.

Kenneth Brumley - 468 κιλά



Ο 53χρονος Kenneth είναι ένας από τους πιο παχύσαρκους ανθρώπους στον κόσμο καθώς το βάρος του ανέρχεται σε 468 κιλά. Ο άντρας που έγινε θέμα ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Ο μπαμπάς που ζυγίζει μισό τόνο» από το Channel 4 έχει τέσσερα παιδιά και παρέμεινε καθηλωμένος στο κρεβάτι για τέσσερα χρόνια εξαιτίας του βάρους του.



Έκανε εγχείρηση γαστρικού bypass και προκειμένου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο το προσωπικό που τον παρέλαβε από το σπίτι του αναγκάστηκε να γκρεμίσει έναν τοίχο προκειμένου να χωρέσει. Το πρώτο βήμα στη θεραπεία του για την απώλεια βάρους ήταν μια δίαιτα 1.200 θερμίδων τη μέρα, που τον βοήθησαν να χάσει 76 κιλά μέσα σε μόλις 40 μέρες!

Carl Tompson - 413 κιλά



O 32χρονος ζει απομονωμένος στο ισόγειο διαμέρισμά του στο Dover και θεωρείται ο παχύτερος άντρας της Βρετανίας. Το βάρος του φτάνει πλέον τα 413 κιλά μιας και τρέφεται από φαστ φουντ, με τα γεύματά του να φτάνουν τις 10.000 θερμίδες ημερησίως! Ο Carl δεν μπορεί να περπατήσει και να κάνει μπάνιο, ενώ στην καθημερινότητά του δέχεται βοήθεια από μια ομάδα της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας της Βρετανίας.

Το παχύτερο παιδί: Ο 11χρονος Dzhambik Khatokhov - 146 κιλά



Ο 11χρονος Dzhambik Khatokhov κρατάει το ρεκόρ του παχύτερου παιδιού στον κόσμο καθώς το βάρος του έχει εκτοξευτεί στα 146 κιλά. Η 42χρονη μητέρα του όμως δεν φαίνεται να συμμερίζεται τις απόψεις των γιατρών που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις του πάχους στην υγεία του παιδιού, οι οποίες μπορούν να αποβούν ακόμα και μοιραίες για τη ζωή του.

«Απλά μεγαλώνει. Τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό; Δεν θα τον βάλω να κάνει δίαιτα επειδή θέλει να τρώει. Αθλείται όλη τη μέρα, είναι ενεργός» λέει η Neyla. Ο μικρός κάνει πάλη πέντε μέρες την εβδομάδα καθώς και κολύμπι. «Θέλω να γίνω Ολυμπιονίκης όταν μεγαλώσω. Θέλω να είμαι δυνατός» λέει ο Dzhambik.



Το παιδί έχει γίνει ιδιαίτερα διάσημο στη χώρα του τη Ρωσία, όπου έχει φιλοξενηθεί σε αρκετές εκπομπές, αλλά και σε αρκετές άλλες χώρες του κόσμου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.