Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

«Ανοίξτε τα γήπεδα για τις γυναίκες»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σφοδρή αντίδραση Μπλάτερ στο Ιράν που απαγόρευσε την είσοδο των γυναικών στα γήπεδα.

Μπορεί η αγάπη των Ιρανών για το ποδόσφαιρο να είναι μεγάλη, όμως ο Σεπ Μπλάτερ σχολίασε καυστικά την απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα που έχει επιβληθεί στις γυναίκες.

Η χώρα της Μέσης Ανατολής έχει υποβάλει την υποψηφιότητά της για την ανάληψη του Ασιατικού Κυπέλλου του 2019, όμως όπως φάνηκε απ’ το κείμενο που δημοσίευσε ο Πρόεδρος της FIFA στο εβδομαδιαίο περιοδική της Ομοσπονδίας, η απαγόρευση που ισχύει αποτελεί μεγάλο εμπόδιο για την τελική απόφαση.

«Όταν ταξίδεψα στο Ιράν το Νοέμβριο του 2013, δεν ήρθα αντιμέτωπος μόνο με τον ενθουσιασμό μεγάλης μερίδας του κόσμου για το ποδόσφαιρο, αλλά επίσης με έναν νόμο που απαγορεύει στις γυναίκες να παραβρίσκονται σε ποδοσφαιρικά παιχνίδια.

Έθεσα το θέμα στη συνάντησή μου με τον πρόεδρο του Ιράν, Χασάν Ρουχανί και έφυγα με την εντύπωση πως αυτή η ανυπόφορη κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει μεσοπρόθεσμα.

Παρόλα αυτά, τίποτα δεν συνέβη. Συνεχίζει να εφαρμόζεται μια συνολική απαγόρευση εισόδου σε γήπεδα σε γυναίκες, παρά την ύπαρξη μιας ακμάζουσας Ομοσπονδίας γυναικείου ποδοσφαίρου. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ως εκ τούτου, κάνω έκκληση στις αρχές του Ιράν: Ανοίξτε τα Εθνικά γήπεδα ποδοσφαίρου για τις γυναίκες!»

Ο Σεπ Μπλάτερ τόνισε την ανάγκη που υπάρχει να ξεπεραστούν οποιαδήποτε κοινωνικοπολιτικά προβλήματα υπάρχουν ακόμα σχετικά με τη θέση της γυναίκας σε άλλες ισλαμικές χώρες, αλλά και γενικότερα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, τονίζοντας την ανάπτυξη που υπάρχει στο άθλημα.

«Το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι σε άνθηση, ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες. Το 14% όλων των νεαρών παικτών είναι κορίτσια. Η προοπτική της ανάπτυξης είναι μεγαλύτερη απ’ ότι σε οποιοδήποτε άλλο τομέα του αθλήματός μας και η ευκαιρία να προσπεράσουμε κοινωνικά προβλήματα είναι ακόμα πιο σαφής.

Αυτό άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο σε εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες. Ιδιαίτερα στον αραβικό κόσμο, όπου θα διεξαχθεί το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών U17 στην Ιορδανία το 2016. Το άθλημά μας παίζει σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες του να ενισχυθεί η ισότητα για τις γυναίκες».

Όσον αφορά στην θέση των γυναικών στο εσωτερικό της FIFA τόνισε: «Πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Το έκανα το 2011, όταν στο τέλος του Κογκρέσου είπα πως πρέπει να έχουμε τουλάχιστον μια γυναίκα στην εκτελεστική επιτροπή. Δεν υπάρχει ούτε μια γυναίκα σε όλες τις συνομοσπονδίες. Είναι ντροπή. Πρέπει να το αλλάξουμε στο μέλλον».


Πηγή: http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.