Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Η «Ελληνική Βοήθεια» ξεκινά νέα αποστολή για την Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεταφέρει ιατροφαρμακευτικό υλικό
.
Τη νέα αποστολή της, μεταφοράς βοήθειας ιατροφαρμακευτικού υλικού στην Ελλάδα με ένα «καραβάνι» τριών μικρών φορτηγών αυτοκινήτων, ξεκινά μεθαύριο, Κυριακή, η αυστριακή οργάνωση «Ελληνική Βοήθεια», επικεφαλής της οποίας βρίσκεται ο καταγόμενος από το Σάλτσμπουργκ, Αυστριακός Ερβιν Στριούμφ.

Ο Ερβιν Στριούμφ ήταν ένας από τους τελευταίους διασωθέντες της τραγωδίας του «Norman Atlantic», τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, έχοντας παραμείνει για πάνω από 36 ώρες στο φλεγόμενο πλοίο, όπου το αυτοκίνητό του (μικρό φορτηγό), με το οποίο τις προηγούμενες ημέρες είχε μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην Πάτρα, είχε γίνει παρανάλωμα του πυρός και είχε καταστραφεί ολοσχερώς.

Χάρη στις γενναιόδωρες προσφορές σε χρήματα, που συγκέντρωσε τις τελευταίες εβδομάδες, μπόρεσε πρόσφατα να αντικαταστήσει το αυτοκίνητο με νέο, και τώρα, μαζί με δύο άλλα, μίας γιατρού και ενός συνταξιούχου από τη Βιέννη, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει και στην προηγούμενη αποστολή στην Ελλάδα αλλά επέβαιναν σε άλλο πλοίο, ξεκινούν εκ νέου την Κυριακή από τη Βενετία για την Ελλάδα.

Για πολλοστή φορά, το Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας θα είναι ο βασικός προορισμός της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας της οργάνωσης «Ελληνική Βοήθεια», στο οποίο πρόκειται να παραδοθεί εξοπλισμός χειρουργείων, φαρμακευτικό υλικό, καθετήρες, σύριγγες, γάζες, παιδικές ενδυμασίες, παιδικές τροφές, όπως επίσης νοσοκομειακές κλίνες κ.ά.

Η «Ελληνική Βοήθεια» αποτελεί ιδιωτική οργάνωση ανθρωπιστικής βοήθειας που ιδρύθηκε στην αυστριακή κωμόπολη Ζέεκιρχεν- στο ομόσπονδο κρατίδιο του Σάλτσμπουργκ -από τον Ερβιν Στριούμφ, ο οποίος και οργάνωσε την πρώτη αποστολή βοήθειας τον Ιανουάριο του 2013, έχοντας μεταφέρει, στο μεταξύ χρονικό διάστημα και στο πλαίσιο σχεδόν 30 αποστολών, δεκάδες τόνους ιατροφαρμακευτικού υλικού.

Όπως είχε γράψει παλαιότερα η αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε», μετά το «σοκ» από την είδηση για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρισκόταν τότε το ελληνικό κρατικό νοσοκομείο «Ελπίς», ο Αυστριακός Ερβιν Στριούμπφ οργάνωσε την πρώτη μεταφορά φαρμάκων στην Ελλάδα.

Από τότε εφοδιάζει με ιατροφαρμακευτικό υλικό που συλλέγει στην Αυστρία από δωρεές, μια σειρά ελληνικών νοσοκομείων αλλά και κοινωνικών κέντρων, σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του κόσμου» και τα ελληνικά «Παιδικά Χωριά SOS», δεχόμενος χρήματα μόνο για την κάλυψη των εξόδων μεταφοράς, όπως επίσης και για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης που αγοράζει στην Ελλάδα και το διαθέτει σε οικογένειες που αδυνατούν να το προμηθευτούν.

Σε δηλώσεις του στην «Ντι Πρέσε», ο Ερβιν Στριούμφ είχε κάνει τότε λόγο για αδιανόητες καταστάσεις σε κρατικά νοσοκομεία με πολλές ελλείψεις, με το κύριο πρόβλημα για τον ίδιο, όπως είχε πει, να είναι οι πολλοί ανασφάλιστοι άνθρωποι στη χώρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.