Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Βότανα που καταπραΰνουν τον πονόλαιμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

O πονόλαιμος μπορεί να πάρει πολλές μορφές, συμπεριλαμβανομένων μια πρώτη αίσθηση καψίματος, πρησμένους αδένες, λαρυγγίτιδα, βράγχος φωνής, και πόνο κατά την κατάποση. Τα συμπτώματα που μπορεί να τον συνοδεύουν μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό, πόνο στο αυτί, και ρινική καταρροή. Ο πόνος στο λαιμό είναι πολύ επώδυνος και έρχεται ξαφνικά. Αυτός ο πονός μπορεί να οφείλεται σε κρυολόγημα ή γρίπη. Παρ'ολα αυτά η αμυγδαλίτιδα είναι συνήθως μια βακτηριακή ή ιογενής λοίμωξη και απαιτεί επίσκεψη στο γιατρό σας.

Ο χυμός λεμονιού και το μέλι είναι ένα πολύ γνωστό φάρμακο για την ανακούφιση του πόνο της φαρυγγίτιδας. Βοηθά επίσης αν πίνετε άφθονο χυμό εσπεριδοειδών ιδιαίτερα πορτοκάλι, ανανά, και χυμό γκρέιπφρουτ. Μερικές φορές, το ψιλοκομμένο σκόρδο αν προστεθεί στο μέλι μπορεί να βοηθήσει. Η κατάλληλη δοσολογία είναι ένα κουταλάκι του γλυκού κάθε ώρα.

Αποτελεσματικές γαργάρες μπορούν να γίνουν με μαύρο τσάι με μια πρέζα πιπέρι καγιέν, αλάτι διαλυμένο σε νερό, ή ξύδι και νερό. Αυτά τα βότανα μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν. Δοκιμάστε επίσης γλυκόριζα, εκχύλισμα echinacea, ή λευκό τσάι από φλοιό βελανιδιάς. Άλλα βότανα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι το φασκόμηλο, θυμάρι , plantain, elderflower, catnip, μπαλτάδες, agrimony, δεντρολίβανο, κουρκούμη, φλόμος, και χαμομήλι.

Μερικές φορές, μια ζεστή κομπρέσα από φύλλο τζίντζερ ή μαϊντανό μπορεί να προσφέρει ανακούφιση. Ο ψευδάργυρος, άγρια κεράσια, το μαύρο ξύλο καρυδιάς, και οι παστίλιες που είναι διαθέσιμα στα περισσότερα καταστήματα υγιεινής διατροφής συμβάλουν στην γρήγορη ανάρρωση.

O ατμός από ευκάλυπτο και τσάι μπορούν επίσης να βοηθήσουν. Ένα ζεστό χαμάμ ή η σάουνα είναι μια εξαιρετική θεραπεία για τον πονόλαιμο και την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Εάν είναι ανέφικτο καλό θα ήταν να εισπνέουμε αιθέρια έλαια λεβάντας που εφαρμόζονται σε ένα ζεστό, υγρό πανί.

Επίσης, αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο με λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου. Κάντε απαλό μασάζ στο λαιμό και το στήθος σας. Έπειτα καλύψτε με ένα ζεστό, στεγνό πανί για καλύτερα αποτελέσματα.

Προσπαθήστε να βγάλετε τη γλώσσα όσο πιο έξω μπορείτε. Κρατήστε τη για 30 δευτερόλεπτα. Χαλαρώστε και επαναλάβετε τρεις φορές. Αυτή η θεραπεία αυξάνει τη ροή του αίματος και βοηθάει στον πόνο.

Όταν υποφέρετε από τον πόνο στο λαιμό αποφύγετε τα γαλακτοκομικά, τη ζάχαρη, τα τηγανητά και τα λιπαρά τρόφιμα. Επίσης, μείνετε μακριά από τον καπνό. Προσπαθήστε να αλλάζετε την οδοντόβουρτσά σας πιο συχνά, αν ο πονόλαιμος επανεμφανίζεται σε τακτική βάση.

Πολλοί άνθρωποι ξυπνούν κάθε πρωί με πονόλαιμο που βελτιώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό συνήθως οφείλεται σε αλλεργίες και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αλλεργία. Ένα παιδί που συνεχώς διαμαρτύρεται για πονόλαιμο και πόνο στο αυτί μπορεί π.χ. να έχει αλλεργία στο γάλα. Προσπαθήστε να περιορίζετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα ή δώστε του γάλα σόγιας.

Ο πονόλαιμος μπορεί να υποδεικνύει μια σοβαρή κατάσταση. Δείτε το γιατρό σας, αν ο πόνος της φαρυγγίτιδας διαρκεί για περισσότερο από 2 ημέρες, αν έχετε υψηλό πυρετό, αν έχετε δυσκολία στην κατάποση, εάν έχετε πρησμένους αδένες στο λαιμό σας, αν έχετε πύον στις αμυγδαλές σας, αν έχετε ένα κοκκινωπό εξάνθημα στο σώμα σας, εάν έχετε ιστορικό ρευματικού πυρετού, ή αν είχατε ποτέ μονοπυρήνωση. Πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας πριν πάρετε οποιοδήποτε φυτικό φάρμακο.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.