Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

«Χαμηλός ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία» μετά από κρούσμα γρίπης των πτηνών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι Βρετανοί θανατώνουν 6.000 πάπιες σε εκτροφείο - ΠΟΥ: Ίσως υπάρξουν ανθρώπινα κρούσματα.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων (Defra) της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβεβαιώθηκε μέσω δοκιμών πως το κρούσμα της γρίπης των πτηνών που εντοπίστηκε σε εκτροφείο πάπιας στη βόρεια Αγγλία οφείλεται στο στέλεχος H5N8. Η ίδια μορφή του ιού είχε εντοπιστεί ήδη σε εκτροφεία στην Ολλανδία και τη Γερμανία.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία θανάτωσης των 6.000 πουλιών του αγροκτήματος και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργότερα σήμερα. «Η εκτίμηση του Επικεφαλής Ιατρικού Αξιωματούχου και της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας είναι ότι ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου. Η υπηρεσία η οποία είναι αρμόδια για την ασφάλεια των τροφίμων στη Βρετανία «ανέφερε πως δεν υπάρχει κίνδυνος (...) για τους καταναλωτές», πρόσθεσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Μία ζώνη περιορισμού μήκους 9,6 χιλιομέτρων έχει τοποθετηθεί γύρω από το αγρόκτημα, μετά την αποκάλυψη για το ξέσπασμα του ιού.

Ο ΠΟΥ έχει ανακοινώσει ότι είναι πιθανό και άλλοι πληθυσμοί πουλιών στην Ευρώπη να μολυνθούν από τον ιό, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανθρώπινα κρούσματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.