Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Επιμορφωτικά σεμινάρια από τον ΟΓΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πρώτο έγινε στη Λευκάδα, το δεύτερο θα γίνει στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο ΟΓΑ εγκαινιάζει σειρά επιμορφωτικών σεναρίων για νέους που επιθυμούν να ασχοληθούν με τη γεωργία ή ασχολούνται ήδη με αυτήν.

Το πρώτο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Λευκάδα και ήδη προετοιμάζεται το δεύτερο στο Ηράκλειο της Κρήτης, με πρόθεση να καλυφθεί όλη η επικράτεια.

Όπως δήλωσε ο νέος υποδιοικητής του Οργανισμού, Κανέλλος Τούντας, ο στόχος αυτής της προσπάθειας είναι διττός. Να συμβάλει, αφενός, στην εκπαίδευση των νέων αγροτών σε καινοτόμες πρακτικές και διαδικασίες, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις διαρκώς αυξανόμενες προκλήσεις των ημερών και αφετέρου στην αύξηση των εσόδων του ΟΓΑ μέσω νέων εγγραφών.

Παράλληλα, ο ΟΓΑ, στο πλαίσιο του κοινωνικού ρόλου του, σχεδιάζει την αναζωογόνηση και ενίσχυση της Αγροτικής Εστίας, προκειμένου να παράσχει ένα μεγάλο φάσμα υπηρεσιών στον αγροτικό πληθυσμό. Υπηρεσίες όπως, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, η δωρεάν παροχή βιβλίων, ακόμα και η στήριξη πολύτεκνων μητέρων μέσω παροχής επιδομάτων.

Ο κ. Τούντας σημείωσε ότι βασικές προτεραιότητες για τον ΟΓΑ είναι η μείωση του χρόνου απονομής του προϊόντος που προσφέρει ο Οργανισμός και η διατήρηση της αυτονομίας του.

«Οι διαθέσιμοι πόροι δίνουν τη δυνατότητα στον ΟΓΑ να μπορεί να ανταποκριθεί διοικητικά και λειτουργικά» σχολίασε, προσθέτοντας, όμως, πως θα ήταν μία σημαντική οικονομική ανάσα για τον ΟΓΑ η ρύθμιση από την πλευρά της πολιτείας των οφειλών των αγροτών προς τον Οργανισμό.

«Έτσι και ο ΟΓΑ θα ενισχύσει τα έσοδά του αλλά και οι αγρότες θα διευκολυνθούν σε τούτη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι παρόλη την υποστελέχωση του Οργανισμού το προσωπικό ανταποκρίνεται στον υπερθετικό βαθμό. Σήμερα, οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ ανέρχονται σε 626.000 άτομα και οι συνταξιούχοι σε 696.000 άτομα. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο παρακράτησης από τις επιδοτήσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών αγροτών, ανέφερε ότι παρακολουθείται στενά το θέμα και ο ΟΓΑ θα τοποθετηθεί εάν και εφόσον ζητηθεί η γνώμη ή η παροχή στοιχείων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.