Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΗΠΑ: Ο ασθενής με Έμπολα ήλθε σε επαφή με παιδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας ασθενής, που οι αρχές στο Τέξας άργησαν να διαγνώσουν ότι έχει προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα, ήλθε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, περιλαμβανομένων παιδιών που έχουν τεθεί υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.

«Μας πληροφόρησαν ότι παιδιά σχολικής ηλικίας ήλθαν σε επαφή με τον ασθενή» δήλωσε ο κυβερνήτης του Τέξας, ο Ρικ Πέρι, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου. «Βρίσκονται υπό παρακολούθηση στο σπίτι τους προκειμένου να εντοπίσουμε ενδεχόμενα συμπτώματα της νόσου». «Γνωρίζουμε ότι οι γονείς νιώθουν μεγάλη ανησυχία» προσέθεσε ο κυβερνήτης, χωρίς να διευκρινίσει πότε ο ασθενής ήλθε σε επαφή με τα παιδιά.

«Η μόλυνση δεν μπορεί να μεταδοθεί αν ο ασθενής δεν έχει παρουσιάσει τα συμπτώματα» προσέθεσε ο ίδιος.

Επιπλέον, οι γιατροί παρακολουθούν άλλο πρόσωπο από το περιβάλλον του ασθενούς, είπε ο διευθυντής των υπηρεσιών υγείας της κομητείας του Ντάλας.

«Έχουμε ίσως άλλη μία περίπτωση ασθενούς που έχει προσβληθεί από τον Έμπολα, που είναι ένας συγγενής του πρώτου ασθενούς» δήλωσε ο Ζάκαρι Τόμπσον σε μία συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Τα Αμερικανικά Κέντρα ελέγχου και πρόληψης των ασθενειών (CDC) «δεν γνωρίζουν» αυτό το ύποπτο κρούσμα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τομ Σκίνερ, ένας εκπρόσωπος τύπου του φορέα αυτού.

«Εργαζόμαστε αυτή τη στιγμή με τις τοπικές υγειονομικές αρχές στο Τέξας προκειμένου να προσπαθήσουμε να ξεκαθαρίσουμε την ταυτότητα των προσώπων με τα οποία ήλθε σε επαφή αυτός ο ασθενής» προσέθεσε ο ίδιος.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.