Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Στοχευμένη χρηματοδότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητά η Ε.Ε.

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Η Ευρώπη υστερεί σε σχέση με τις ΗΠΑ».

Μέσω της έκθεσης που παρουσιάστηκε σήμερα από την Mέρι Μακάλις και την επίτροπο Ανδρούλλα Βασιλείου, με θέμα τις «νέες μορφές μάθησης και διδασκαλίας στα πανεπιστήμια», η ομάδα υψηλού επιπέδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητά στοχευμένη χρηματοδότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για το γεγονός ότι το νέο πρόγραμμα Erasmus+, το οποίο ξεκίνησε τον Ιανουάριο, θα μπορέσει να στηρίξει την υλοποίηση των συστάσεων της ομάδας», είπε η επίτροπος αρμόδια για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την πολυγλωσσία και τη νεολαία, Ανδρούλλα Βασιλείου, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την έκθεση.

«Αν και η Ευρώπη αρχίζει να σημειώνει πρόοδο, εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με τις ΗΠΑ όσον αφορά τη χρήση των νέων τεχνολογιών στα πανεπιστήμια και τα κολέγια μας» διευκρίνισε η πρόεδρος της ομάδας και πρώην πρόεδρος της Ιρλανδίας Mέρι Μακάλις.

Με βάση συμπεράσματα της έκθεσης οι ψηφιακές μέθοδοι διδασκαλίας αρχίζουν να ενσωματώνονται τόσο μέσα στο πανεπιστήμιο όσο και διαδικτυακά ούτως ώστε η εκπαίδευση να βασίζεται στις νέες τεχνολογίες καθ’ υπόδειξη της ομάδας υψηλού επιπέδου. Η ομάδα αποδέχεται μεν ότι τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι οι κύριοι φορείς για την επίτευξη αλλαγών, αλλά τόνισε την ευθύνη των δημόσιων αρχών για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα ευνοεί την αλλαγή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.