Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

«Μόλις 14 αστυνομικούς διαθέτει η Θάσος»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καταγγελία- σοκ από συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ.

Μείζον ζήτημα ασφάλειας στη Θάσο εγείρουν οι ελλείψεις που καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Καβάλας, Νίκος Ίμβρος. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται στο νησί έχουν απομείνει μόλις 14 αστυνομικοί για να καλύψουν μια τεράστια γεωγραφική περιοχή και αμέτρητα χιλιόμετρα!

Ο Ν. Ίμβρος, με δηλώσεις του στο xronometro.com , κατηγορεί τους βουλευτές της περιφέρειας για αδιαφορία στο θέμα αυτό και επισημαίνει ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας ενισχύθηκε με εννέα αστυνομικούς, τη στιγμή που παρουσιάζει τις μισές ελλείψεις σε σχέση με την υπηρεσία της Καβάλας, η οποία ενισχύθηκε με μόλις τρεις!

«Η Θάσος αυτή τη στιγμή απέμεινε με 14 άτομα. Ακόμη και Αστυνομικός Σταθμός να ήταν, θα είχε περισσότερο προσωπικό. Η κατάσταση είναι τραγική, γενικότερα σε όλη την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας. Μας βοήθησε ο Θεός και βγάλαμε το καλοκαίρι χωρίς να σημειωθούν πολλά συμβάντα. Φαίνεται ότι δεν “προτιμηθήκαμε” από τους κακοποιούς. Η Καβάλα αισθάνεται αδικημένη, σε σχέση με τους όμορους νομούς. Οι βουλευτές μας το ξέρουν πολύ καλά το πρόβλημα, όμως δεν παίρνουν παράδειγμα από τον συνάδελφό τους στη Δράμα, που μεσολάβησε για την έλευση εννέα αστυνομικών στην Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας έναντι μόλις τριών στη Διεύθυνση Καβάλας» τονίζει ο κ. Ίμβρος και συμπληρώνει: «Θα έλεγα ότι ταιριάζει “γάντι” η φράση “στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα”. Μάλιστα, διαπιστώσαμε όλοι ότι ακόμη και με λίγα άτομα στην Ασφάλεια Καβάλας, εντούτοις ήρθε αυτή η πολύ μεγάλη επιτυχία με τη σύλληψη 24 ατόμων για διακίνηση ναρκωτικών. Ευχόμαστε να μη συμβεί κάτι πολύ πιο δυσάρεστο, γιατί τότε θ’ αρχίσουν να “ψάχνονται” στο υπουργείο το τι έφταιξε. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από την πρόληψη. Στους βουλευτές από την άνοιξη είχαμε κάνει μία πρόταση, η οποία αφορούσε την ενίσχυση του νησιού της Θάσου με προσωπικό ενόψει του καλοκαιριού, χωρίς έξοδα δημοσίου, με εθελοντές απ’ όλη την Ελλάδα όπως γίνεται σε όλα τα νησιά του Ν. Αιγαίου, το οποίο παρεμπιπτόντως, είναι κοντά στην Αθήνα. Κάθε χρόνο η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ρόδος και άλλα νησιά ενισχύονται, ενώ εμείς εδώ στον Βορρά, δυστυχώς δεν μπορούμε να πετύχουμε κάτι τέτοιο. Όταν ζήτησα τη βοήθειά τους, ενώ στην αρχή είπαν για το δίκαιο του αιτήματός μας, στη συνέχεια αδιαφόρησαν».

Αναφορικά με τις ανάγκες της Αστυνομικής Διεύθυνση Καβάλας, ο Ν. Ίμβρος σημείωσε ότι οι ελλείψεις ανέρχονται στα 120 άτομα, βάσει της οργανικής δύναμης, που είχε υποδειχθεί από το 1984.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Καβάλας ανέφερε ότι αυτές φτάνουν στις 30-40. «Οι ανάγκες αυτές μεγαλώνουν από τη στιγμή που 7-10 συνάδελφοι αποστρατεύονται κι έρχονται μόλις τρία άτομα να τους αναπληρώσουν. Αν δε ληφθούν σοβαρά υπόψη οι προτάσεις μας, τα κενά θα αυξηθούν πολύ περισσότερο».

Οι τρεις αστυνομικοί που τοποθετήθηκαν στην Αστ. Διεύθυνση Καβάλας, θα βρίσκονται στις νέες θέσεις τους περί το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.