Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Ο γύρος του κόσμου με εικόνες από κάθε χώρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βρετανός κινηματογραφιστής απαθανατίζεται σε όλα τα κράτη της οικουμένης!

Ο Graham Hughes κατέχει και επισήμως πια το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες ως «ο πρώτος άνθρωπος που επισκέφτηκε κάθε χώρα του πλανήτη με επίγεια μέσα».

Και για να το αποδείξει, τράβηξε ένα video-selfie σε κάθε κράτος (ενός δευτερολέπτου έκαστο), γράφοντας άλλη μια πρωτιά, αυτή τη φορά στην επικράτεια της κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Γκίνες, για να κατοχυρωθεί το ρεκόρ ήταν υποχρεωμένοι να ελέγξουν περισσότερα από 1.000.000 δεδομένα GPS, κάπου 10.000 φωτογραφίες, 400 ολόκληρες ώρες βιντεοσκοπημένου υλικού, αλλά και 192 σελίδες διαβατηρίου! Μια διαδικασία που κράτησε έναν ολόκληρο χρόνο.

Παρά το γεγονός ότι το ρεκόρ του Hughes είναι εντυπωσιακό (και αξιοζήλευτο), οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι αυτό το «κάθε χώρα» αναφέρεται στις χώρες που αναγνωρίζονται επισήμως από τον ΟΗΕ (και ξέρουμε ότι υπάρχουν μερικές που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα του).

Παρά ταύτα, το βίντεο του σύγχρονου Φιλέα Φογκ παραείναι ιδιαίτερο και βάζει κάτω εύκολα κάθε συλλογή από selfies που θα τραβήξουμε ποτέ εμείς...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.