Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα είδη προστίθενται στη λίστα των απειλούμενων ειδών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είκοσι νέα είδη κοραλλιών απειλούνται με εξαφάνιση.

Μια δεκαπλάσια αύξηση του αριθμού των προστατευόμενων ειδών κοραλλιών ανακοινώθηκε την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, με 20 νέα κοράλλια να προστίθενται στον κατάλογο των απειλούμενων ειδών.

Συνολικά, 22 είδη κοραλλιών έχουν ενταχθεί στον κατάλογο των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση. Δύο είχαν ενταχθεί ήδη από το 2006.

Τα κοράλλια αντιμετωπίζουν σοβαρές απειλές από την κλιματική αλλαγή, ανέφερε ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (National Oceanic and Atmospheric Administration).

Οι ωκεανοί γίνονται ολοένα και πιο θερμοί και πιο όξινοι, με αποτέλεσμα να προκαλούνται μαζικοί θάνατοι κοραλλιών.

Άλλες αιτίες αποτελούν η ρύπανση και η υπεραλίευση στα οικοσυστήματα των κοραλλιογενών υφάλων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του LiveScience, τα νέα αυτά είδη βρίσκονται όλα στα ανοιχτά των ακτών του Ατλαντικού Ωκεανού και στις ακτές του Κόλπου του Μεξικού, ή σε χωρικά ύδατα των ΗΠΑ.

Οι καταχωρήσεις αυτές πυροδοτήθηκαν μετά από μια έκκληση για περισσότερη προστασία για τα είδη κοραλλιών, που ξεκίνησε το 2009 από την οργάνωση Center for Biological Diversity.

Το 2012 η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας πρότεινε αρχικά να ενταχθούν στη λίστα 66 είδη.

Τα 20 είδη που μπήκαν στον κατάλογο με τα είδη προς εξαφάνιση, εισήχθησαν μετά από δύο χρόνια ερευνών και αξιολόγησης, καταλήγει το δημοσίευμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.