Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Επί τάπητος οι ανάγκες υγείας στα νησιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θετικός ο Μ. Βορίδης στις προτάσεις του Γ. Πατούλη.
Η υγεία στη νησιωτική Ελλάδα, καθώς και οι τρόποι κάλυψης των αναγκών τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες, ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης του επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση, δημάρχου Αμαρουσίου, Γ. Πατούλη με τον υπουργό Υγείας, Μ. Βορίδη.

Στη σημερινή συνάντησή τους, ο Γιώργος Πατούλης επισήμανε στον υπουργό την ανάγκη στελέχωσης των νησιών με γενικούς ιατρούς, καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης του εξοπλισμού των ιατρείων με συστήματα τηλεϊατρικής, προκειμένου να βοηθηθούν οι κάτοικοι των απομονωμένων νησιών να έχουν πρόσβαση και σε άλλες ιατρικές ειδικότητες κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ζήτησε επίσης τη βελτίωση των συνθηκών αεροδιακομιδής, αλλά και τη δυνατότητα υπογραφής εποχικών συμβάσεων υγειονομικού προσωπικού για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών κατά την τουριστική περίοδο. Επίσης στο πλαίσιο της πρόληψης, τη δημιουργία «Κάρτας Πρόληψης» για τους κατοίκους των μικρών νησιών και την επίσκεψη σε αυτά εξειδικευμένων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα μέσα από τις προτάσεις αυτές θα διαμορφωθεί σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.

Το θέμα τη Υγείας στην νησιωτική Ελλάδα άλλωστε -ανέφερε ο κ. Πατούλης- θα απασχολήσει και τους συνέδρους στο Παγκόσμιο Συνέδριο Υγειών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων και τον δήμο Αμαρουσίου. Ο κ. Βορίδης δεσμεύθηκε ότι θα παραβρεθεί στις εργασίες του Συνεδρίου, σημειώνοντας ότι ευελπιστεί σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ να βρεθούν οριστικές λύσεις στο θέμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.