Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Εκτός δικαστικού σώματος Πρωτοδίκης που ασελγούσε στο γιο του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ΣτΕ έκρινε πως η παραμονή του στην υπηρεσία θα έθιγε το κύρος της Δικαιοσύνης.

Εκτός δικαστικού σώματος βρίσκεται πλέον και με απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας 49χρονος Πρωτοδίκης Διοικητικών Δικαστηρίων, ο οποίος καταδικάστηκε για την αποπλάνηση του ανήλικου γιου του.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν πως η «τυχόν παραμονή του στην υπηρεσία θα έθιγε σοβαρά το κύρος της Δικαιοσύνης και θα καθιστούσε αδύνατη την άσκηση των δικαστικών του καθηκόντων».

Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι οριστική και αμετάκλητη και γι' αυτό το λόγο ο πρώην, πλέον, Πρωτοδίκης έδωσε σκληρό αγώνα για να «μπλοκάρει» τη διαδικασία αφού παρά την καταδίκη του -έχει εκτίσει την ποινή του- υποστηρίζει ότι είναι αθώος και έχει προσφύγει ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ο 49χρονος στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για «αποπλάνηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος το 10ο έτος της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση». Η ποινή του μειώθηκε στο εφετείο στα 6 χρόνια αφού κάποια από τα συγγενικά πρόσωπα ανακάλεσαν επιβαρυντικές περιγραφές που είχαν κάνει στις αρχικές καταθέσεις τους.

Μετά την καταδίκη του, ο 49χρονος, άσκησε αναίρεση στο Άρειο Πάγο κατά της εφετειακής απόφασης, αλλά οι αρεοπαγίτες απέρριψαν το αίτημά του.

Τον Ιανουάριο του 2012, με απόφαση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης, τέθηκε σε αργία, μετά «την αμετάκλητη καταδίκη του σε ποινή στερητική της ελευθερίας, για αδίκημα που τελέσθηκε με δόλο».

Ο Πρωτοδίκης επανήλθε και ζήτησε από τον Άρειο Πάγο την επανάληψη της ποινικής διαδικασίας, αλλά το Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο, απέρριψε την αίτησή του.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου ο τέως δικαστικός λειτουργός υποστήριξε ότι υπήρξε σκευωρία της πρώην συζύγου του και μητέρας του παιδιού του, ενώ ανέφερε ότι το παιδί του αντιμετωπίζει προβλήματα αντιληπτικής ανικανότητας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.