Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

Εκπτώσεις και δωρεάν παροχές στα ιδιωτικά σχολεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δέλεαρ για τη συγκράτηση των μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία είναι τα προσφερόμενα πακέτα παροχών που περιλαμβάνουν μείωση διδάκτρων από 3-5% ανάλογα με την τάξη και το σχολείο, έκπτωση 10% στην εφάπαξ εξόφληση, ενώ παρέχονται δωρεάν η μεταφορά των παιδιών με το σχολικό και όλες οι εξωσχολικές δραστηριότητες. Εκπτώσεις 15-20% εξασφαλίζουν και οι πολύτεκνοι, στις περιπτώσεις εκείνες που φοιτούν πολλά αδέλφια στο ίδιο σχολείο.

Φυσικά η φυγή των μαθητών από τα ιδιωτικά εξαιτίας της κρίσης, που παρατηρείται τα τελευταία τρία χρόνια, φαίνεται πως θα συνεχιστεί και φέτος, αλλά δεν θα ξεπεράσει το 3% με 3,5%. Το σχολικό έτος 2012-2013 οι μαθητές των ιδιωτικών σχολείων ήταν 80.430. Οι φετινές έγγραφες, που θα ολοκληρωθούν λίγες μέρες μετά τη 10η Σεπτεμβρίου, ενισχύουν την πρόβλεψη ότι οι μαθητές θα είναι μειωμένοι περίπου κατά 2.500 με 3.000 παιδιά. Μέχρι στιγμής περιορισμός εγγραφών παρατηρείται στο γυμνάσιο και στις δύο τελευταίες τάξεις του λυκείου, ενώ στο δημοτικό σχολείο καθώς και στο νηπιαγωγείο οι εγγραφές παραμένουν σταθερές.

Πάντως, ιδιαίτερα φέτος ένα παράδοξο και ασύνηθες τοπίο διαμορφώνεται στον χώρο της ιδιωτικής παιδείας, με βάση τα στοιχεία των πρώτων εγγραφών που βρίσκονται εν εξελίξει. Από τη μία, γνωστά ονόματα σχολείων με μειώσεις τιμών στα δίδακτρα που φθάνουν έως και το 5% καθώς και πακέτα προσφορών προσπαθούν να κρατήσουν τους μαθητές τους, κι από την άλλη, μεγάλα ιδιωτικά σχολεία με ιστορία στον χώρο αυξάνουν ραγδαία τα τμήματά τους για να χωρέσουν τους νέους μαθητές. Μάλιστα, σε δύο από αυτά υπάρχουν ακόμη και λίστες αναμονής.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.