Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Η παρακολούθηση τηλεόρασης σχετίζεται με κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεγαλύτεροι οι φόβοι για όσους βλέπουν τρεις ώρες καθημερινά.

Οι ενήλικες που παρακολουθούν τηλεόραση για περισσότερες από τρεις ώρες καθημερινά, φαίνεται πως διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Οι ερευνητές, χρησιμοποιώντας δεδομένα από 13.284 υγιείς φοιτητές στην Ισπανία, θέλησαν να διερευνήσουν τη σχέση μεταξύ τριών τύπων καθιστικών δραστηριοτήτων -παρακολούθηση τηλεόρασης, χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και οδήγηση- με τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, ο κίνδυνος ήταν διπλάσιος για όσους δήλωσαν ότι παρακολουθούν τηλεόραση για τρεις ώρες καθημερινά, σε σχέση με εκείνους που παρακολουθούν τηλεόραση για μία ώρα ή λιγότερο.

Από την άλλη, δε βρέθηκε συσχέτιση μεταξύ του κινδύνου πρόωρου θανάτου και του χρόνου ενασχόλησης με ηλεκτρονικό υπολογιστή ή οδήγησης.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, τα ευρήματα της μελέτης είναι σε συμφωνία με άλλες μελέτες που έχουν συσχετίσει την καθιστική συμπεριφορά με αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας.

Επομένως, οι ενήλικες θα πρέπει να αυξήσουν τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας, να αποφεύγουν τις καθιστικές δραστηριότητες για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα και να μειώσουν το χρόνο που παρακολουθούν τηλεόραση σε μία με δύο ώρες ανά ημέρα.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.