Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Μετατρέψτε το κρεβάτι σας στον «παράδεισο του ύπνου»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς θα καταφέρετε να κοιμάστε καλύτερα.

Γνωρίζατε ότι ακόμη και το χρώμα που έχετε επιλέξει για τους τοίχους της κρεβατοκάμαράς σας μπορεί να παίζει ρόλο στο… πόσο καλά κοιμάστε τα βράδια;

Βέβαια, επειδή το πιο πιθανό είναι να μην μπορούν να αρχίσουν όλοι να… βάφουν τοίχους επιστρέφοντας στο σπίτι από τη δουλειά, δείτε παρακάτω επτά μυστικά για να μετατρέψετε την κρεβατοκάμαρά σας στον «παράδεισο του ύπνου» και θα σας βοηθήσουν να κοιμάστε καλύτερα.

Ο επτάλογος του καλού ύπνου:

1. Κατοικίδια και κινητά δεν ανήκουν στο κρεβάτι σας.

2. Το στρώμα σας θα πρέπει να:

- είναι μαλακό ή σκληρό, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

- είναι αρκετά μεγάλο έτσι ώστε να μπορείτε να ξαπλώνετε στη μέση και να στριφογυρίζετε και προς τις δύο πλευρές (ή εσείς και ο σύντροφός σας να μπορείτε να ρολάρετε από τη μία πλευρά στην άλλη)

- το αντικαθιστάτε κάθε 5 με 10 χρόνια.

3. Τα μαξιλάρια θα πρέπει να στηρίζουν τη σπονδυλική σας στήλη και να την κρατάνε σε μια «ουδέτερη» στάση, είτε κοιμάστε ανάσκελα, είτε μπρούμυτα ή στο πλάι. Θα πρέπει επίσης να τα αλλάζετε κάθε 12 με 18 μήνες.

4. Ο κανόνας του «χαρτιού και του μολυβιού»: Το να γράφετε τις σκέψεις σας καταμεσής της νύχτας μπορεί να σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε πιο εύκολα απ’ ό,τι το να κάθεστε και να αγχώνεστε γι’ αυτές, ενώ βρίσκεστε ξαπλωμένοι στο στρώμα σας.

5. Παντζούρια και μάσκες ματιών: Όσο λιγότερο φως αφήνετε να μπαίνει στην κρεβατοκάμαρά σας τη νύχτα, τόσο καλύτερο ύπνο θα έχετε.

6. Σκεπαστείτε με κάποιο υλικό που σας κάνει να νιώθετε άνετα και δεν σας ζεσταίνει υπερβολικά (ή δεν κρυώνετε τη νύχτα).

7. Τέλος, φροντίστε να φοράτε άνετες πιτζάμες, που σας βοηθούν να χαλαρώσετε. Επίσης δε θα πρέπει να σας ζεσταίνουν/κρυώνουν πολύ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.