Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Το πιο θλιμμένο ζώο του κόσμου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια πολική αρκούδα μαραζώνει στην Αργεντινή – Δείτε το βίντεο.

Κάτι η μοναξιά, κάτι οι υψηλές θερμοκρασίες και μια πολική αρκούδα έχει πάθει… κατάθλιψη. Ο Αρτούρο, όπως είναι το όνομα του, ζει εδώ και 20 χρόνια στον ζωολογικό κήπο Μεντόζα της Αργεντινής και αποκαλείται «το πιο θλιμμένο ζώο του κόσμου».

Είναι 29 χρονών και κάθεται μόνος του, έχει ανορθόδοξη συμπεριφορά –λένε και οι επιστήμονες- και κοιμάται πολύ, όπως αναφέρει και το Sunday People. Μάλιστα, πολλές φορές γέρνει το κεφάλι του δείχνοντας τα δόντια του και άλλες… κουνιέται μπρος πίσω καθιστός. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η συμπεριφορά του άλλαξε πολύ πριν δύο χρόνια οπότε πέθανε ο επί χρόνια φίλος του Πελούζα (επίσης πολική αρκούδα).

Από τότε δεν έχει κανέναν να κάνει παρέα και έχει βυθιστεί στη θλίψη του. Βρίσκεται στον ζωολογικό κήπο επί δύο δεκαετίες και λέγεται ότι πέρα από τη μοναξιά στην επιδείνωση της κατάστασης του συνέβαλλε και το γεγονός ότι στη χώρα της Νοτίου Αμερικής δεν είναι λίγες οι φορές το καλοκαίρι που το θερμόμετρο δείχνει μέχρι και 40 βαθμούς Κελσίου. Θερμοκρασίες αφύσικες για μια πολική αρκούδα. Το μόνο μέρος που βρίσκει δροσιά είναι μια πισίνα που υπάρχει, στην οποία περνά αρκετές ώρες για να αντέξει. Βέβαια, το βάθος της πισίνας είναι μόλις 50 εκατοστά, γι’ αυτό και αναγκάζονται να του ρίχνουν και επιπλέον νερό πάνω του όταν βρίσκεται μέσα, αλλά και όταν είναι εκτός.

Όλα αυτά έχουν προκαλέσει τις παρεμβάσεις πολλών ακτιβιστών, ανάμεσα τους και η Σερ. Η Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα και πολλοί άλλοι ζητούν να μεταφερθεί ο Αρτούρο σε ένα διαφορετικό περιβάλλον. Μάλιστα, η Σερ έγραψε στο twitter «Δεν θα κλάψεις γι’ αυτόν Αργεντινή; Όχι δάκρυα για την βασανισμένη αρκούδα Αρτούρο. Το αίμα του θα βάψει τα χέρια σας όταν πεθάνει».

Οι αντιδράσεις που συναντούν από τους υπεύθυνους του ζωολογικού κήπου είναι μεγάλες. Ο γενικός διευθυντής του Γκουστάβο Προνότο λέει ότι κανείς από τον Μεντόζα δεν πιστεύει ότι ο Αρτούρο πρέπει να μεταφερθεί. «Δεν θα το αντέξει. Οι πολικές αρκούδες ζουν κατά μέσο όρο 20 χρόνια. Εκείνες που ζουν σε ζωολογικούς κήπους μπορεί να φτάσουν και τα 30. Ο Αρτούρο είναι ήδη 29 και ένα ταξίδι μπορεί να είναι πολύ επιβαρυντικό για την υγεία του. Θα πρέπει να του δώσουμε αναισθησία για πολλές ώρες για να μπορέσει να μεταφερθεί», εξηγεί. Γι’ αυτό αι μπλόκαραν μια προσπάθεια μεταφοράς του στο Assiniboine Park Zoo στο Winnipeg του Καναδά. Οι υπεύθυνοι του εξειδικευμένου κέντρου για πολικές αρκούδες είχαν κανονίσιε όλες τις διαδικασίες πριν πέντε μήνες, αλλά τελικά οι αρμόδιοι του ζωολογικού κήπου της Αργεντινής δεν άναψαν το πράσινο φως.

Μια καθηγήτρια από την Αργεντινή πάντως, δεν έχει την ίδια άποψη. Η Φερνάντα Αρέντσεν που διδάσκει στο πανεπιστήμιο Saint-Boniface στο Winnipeg είχε γράψει ένα γράμμα στην πρεσβεία του Καναδά στο Μπουένος Άιρες και έτσι ήρθε η πρόταση μεταφοράς του Αρτούρο. Μάλιστα, είχε πει ότι «μπορεί να δει κανείς ότι τρελαίνεται σιγά-σιγά. Οι κινήσεις του είναι αυτές που κάνουν οι πολικές αρκούδες όταν υποφέρουν από υπερβολικό στρες».




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.