Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Το κοινωνικό μέρισμα θα αποδοθεί πλήρως

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η απόφαση της κυβέρνησης να αποδοθεί πλήρως στην ελληνική κοινωνία το πλήρες ποσό του «κοινωνικού μερίσματος» επαναβεβαιώθηκε σήμερα στη διάρκεια διυπουργικής σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, κατά τη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα με τον υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, τη νέα γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Αικ. Σαββαΐδου και τους Φίλιππο Σαχινίδη, Γιώργο Κουτρουμάνη και Χρήστο Πρωτόπαππα, με αντικείμενο την πορεία χορήγησης του «κοινωνικού μερίσματος» αξιολογήθηκε η πορεία υποβολής των αιτήσεων και έγινε αποτίμηση της απόδοσης του «κοινωνικού μερίσματος», μετά τη διεύρυνση των κριτηρίων που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Επαναλαμβάνεται ότι με βάση την, από 3 Ιουνίου 2014, ανακοίνωση:

1. Διευρύνεται το βασικό όριο εισοδήματος από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Συνεπώς, για οικογένεια με δύο παιδιά, το συνολικό όριο εισοδήματος διαμορφώνεται στα 11.750 ευρώ από 10.000 ευρώ που ήταν ως τώρα.

2. Όλες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ως τώρα και απορρίφθηκαν, καθώς και όσες θα υποβληθούν μέχρι τέλος Ιουνίου, καταληκτική προθεσμία για την καταβολή των αιτήσεων θα αξιολογηθούν με τα εισοδήματα των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος και τα νέα εισοδηματικά όρια.

Με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, προκύπτει ότι το προς διάθεση ποσό θα αποδοθεί πλήρως στην ελληνική κοινωνία, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.