Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Θερινό ηλεκτροσόκ στα εξοχικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντιμέτωπα με αυξήσεις 11% στους λογαριασμούς ρεύματος της ΔΕΗ θα βρεθούν από την 1η Ιουλίου περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια καταναλωτές με εξοχικές και δευτερεύουσες κατοικίες, οι οποίοι σήμερα ανήκουν στη χαμηλότερη κατηγορία έως 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο.

Παρουσίαση των επερχόμενων αλλαγών στα τιμολόγια έγινε την περασμένη Τετάρτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ και τα οριστικά ποσοστά θα αποφασιστούν από την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατόπιν σχετικής έγκρισης που αναμένει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η έγκριση της Κομισιόν, στην οποία το υπουργείο απέστειλε προ ημερών τις προτάσεις της ΔΕΗ, είναι απαραίτητη, προκειμένου να ισχύσουν τα νέα τιμολόγια, καθώς οι αλλαγές στην κλίμακα έως 800 κιλοβατώρες αποτελούν υποχρέωση του μνημονίου.

Σήμερα, στη χαμηλή κατηγορία τιμολογίων 0-800 κιλοβατώρες (KWh) ανήκουν περίπου 2,3 εκατ. οικιακοί καταναλωτές. Από αυτούς, τουλάχιστον 1,2 εκατ. καταναλωτές είναι κάτοχοι εξοχικών, δεύτερων και τρίτων κατοικιών. Από την 1η Ιουλίου και μετά, αυτή η χαμηλή κατηγορία καταργείται και ενοποιείται με την αμέσως επόμενη, από 801 έως 2.000 KWh. Δημιουργείται έτσι μία νέα κατηγορία από 0 έως 2.000 KWh.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.