Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

MIT: Ο Αριστοτέλης πιο διάσημος από τον Χριστό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Τζον Λένον έλεγε πως οι Beatles είναι πιο διάσημοι και από τον Ιησού Χριστό αλλά έκανε λάθος.

Ο Αριστοτέλης και ο Πλάτων είναι τα δύο πρόσωπα που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις πιο διάσημες προσωπικότητες των τελευταίων 6.000 ετών. Το πρωτότυπο ερευνητικό πρόγραμμα «Πάνθεον» του κορυφαίου αμερικανικού Πανεπιστημίου ΜΙΤ κατήρτισε τις λίστες με τις πιο δημοφιλείς μορφές, όχι μόνο ως ανεξάρτητες προσωπικότητες αλλά και ανά επαγγελματικό τομέα.



Ανατρέχοντας σε μια τεράστια λίστα που ξεκινά από το 4.000 πΧ και τερματίζει στο 2010, η ερευνητική ομάδα κατέληξε στην παγκόσμια κρεμ ντε λα κρεμ της πολιτικής, της οικονομίας, της διανόησης, του αθλητισμού, των τεχνών, ακόμα και των πιο ονομαστών γυναικών (με την ιδιότητα της συζύγου ή ερωμένης).

Χρονικά και γεωγραφικά άλματα ενώνουν τον Αριστοτέλη με τον Λεονάρντο ντα Βίντσι, τον Ιούλιο Καίσαρα με τον Χίτλερ και τον Ιησού με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Ωστόσο δεν χρειάζεται να είναι κάποιος… φάντασμα για να συμπεριλαμβάνεται στις λίστες του ΜΙΤ. Ρονάλντο και Ντέιβιντ Μπέκαμ, Τζόνι Ντεπ και Μπραντζελίνα, Ριάνα και Lady Gaga βρήκαν επίσης τις θέσεις τους ανάμεσα στους πιο διάσημους ποδοσφαιριστές, ηθοποιούς και μουσικούς.



Εκπλήξεις

Τα αποτελέσματα πάντως επιφυλάσσουν και εκπλήξεις αφού πολιτικοί όπως ο Στάλιν (21ος) ή ο Ομπάμα (80ος) βρίσκονται αρκετά χαμηλά στην κατάταξη.

Ανάμεσα στα κριτήρια κατάταξης είναι ο βαθμός με τον οποίον στιγμάτισαν θετικά ή αρνητικά τον πολιτισμό της εποχής τους και η παγκόσμια αναγνωρισιμότητάς του όπως καταγράφεται από τον αριθμό των μεταφράσεων που έχουν στη Wikipedia.



Δείτε το βίντεο από το ΜΙΤ.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.