Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Εισαγγελική παρέμβαση για τους ιδιώτες χειρουργούς στο «Αγία Όλγα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών
.
Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα μπαίνουν οι καταγγελίες ότι ιδιώτες και συνταξιούχοι χειρουργοί οι οποίοι αν και δεν ανήκουν στην Οργανική δύναμη του Νοσοκομείου Αγία Όλγα χειρουργούν ασθενείς.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων που έφερε στο φως της δημοσιότητας δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος». Το θέμα έφερε στην επιφάνεια με επιστολή της προς τον διοικητή η πενταμελής επιτροπή της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ) του «Αγία Όλγα».

Στην επίμαχη επιστολή αναφέρεται ότι «...χειρουργοί ιδιώτες, χωρίς να ανήκουν στην οργανική δύναμη του νοσοκομείου, έχουν πρόσβαση στα χειρουργεία, αλλά ακόμη και σε χειρουργικές πράξεις»...

Η πενταμελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ ζητεί από τον διοικητή να διερευνηθεί άμεσα το θέμα. Το ισχύον νομικό πλαίσιο λειτουργίας -τονίζουν οι γιατροί- απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά κάθε είδους εμπλοκή ιδιωτών στο δημόσιο νοσοκομείο.

Στο έγγραφο υπογραμμίζεται ότι δεν κρίνεται η επιστημονική επάρκεια ή η χρησιμότητα των συγκεκριμένων χειρουργών, αλλά το νόμιμο ή μη αυτής της δραστηριότητας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.