Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Φαρμακοποιοί: Είμαστε σε πόλεμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν φαρμακοποιοί της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδος στο πλαίσιο της απεργίας διαρκείας που πραγματοποιούν εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που αφορά το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων.

«Είμαστε σε πόλεμο» ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Θεοδοσιάδης τονίζοντας ότι με το νομοσχέδιο θα οδηγηθούν σε κλείσιμο 12.000 φαρμακεία, και ότι οι Έλληνες ασθενείς θα αγοράζουν τα φάρμακά τους σε διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές. «Θέλουν να ανοίξουν φαρμακεία μέσα σε σούπερ μάρκετ τα οποία δεν θα μπορούμε να τα ανταγωνιστούμε και οι τιμές των φαρμάκων θα ακριβύνουν γιατί θα τις καθορίζουν οι φαρμακοβιομηχανίες» είπε ο κ Θεοδοσιάδης.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Γιάννης Μακρυγιάννης από την πλευρά του τόνισε ότι με την λειτουργία φαρμακείων μέσα σε σούπερ μάρκετ θα υποβαθμιστεί η φαρμακευτική περίθαλψη, θα μειωθεί η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και θα αυξηθούν οι τιμές των φαρμάκων μέχρι 400%.

Τέλος ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας, Πολυχρόνης Συμεωνίδης ανέφερε ότι στο νομό Πιερίας υπάρχουν φαρμακεία που απέχουν 70-75 χιλιόμετρα από το κέντρο της Κατερίνης και ότι αν κλείσουν, οι πολίτες θα αναγκαστούν να διανύουν πολύ περισσότερα χιλιόμετρα για να προμηθευτούν ένα φάρμακο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.