Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Η αστυνομία έδειρε κωφάλαλο άνδρα επειδή προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει τη νοηματική

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τον έδειραν, του έκαναν ηλεκτροσόκ και τον συνέβαλαν ενώ αυτός προσπαθούσε να επικοινωνήσει.

Ένας κωφάλαλος άνδρας μήνυσε αστυνομικό τμήμα της Νότιας Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι αστυνομικοί τον έδειραν, του έκαναν ηλεκτροσόκ και τον συνέλαβαν χωρίς κανένα λόγο, ενώ αυτός προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί τους με τη νοηματική γλώσσα.

Η περιπέτεια του Meister ξεκίνησε ένα βράδυ του Φεβρουαρίου, όταν έπαιρνε τα πράγματα του από ένα σπίτι από το οποίο είχε μόλις μετακομίσει. Δύο αστυνομικοί που είχαν ενημερωθεί για ύποπτη συμπεριφορά από τους γείτονες, τον πλησίασαν και του ζήτησαν να βγει έξω από τον κήπο προς το μέρος τους. Αυτός χρησιμοποιώντας τη νοηματική προσπαθούσε να τους εξηγήσει ότι έχει άδεια για να πάρει τα πράγματα από το σπίτι, αλλά όταν πλησίασε τους αστυνομικούς τον άρπαξαν από τους καρπούς και τον γύρισαν ανάποδα. Μη μπορώντας να επικοινωνήσει μαζί τους πήδηξε πάλι πίσω στον κήπο και ξεκίνησε ξανά να χρησιμοποιεί τη νοηματική. Τότε άρχισαν τα πράγματα να γίνονται βίαια.

Σύμφωνα με τον Meister οι αστυνομικοί τον κόλλησαν στον τοίχο. Ο ένας τον έπιασε με κεφαλοκλείδωμα και του έριξε δύο γονατιές στο στομάχι. Ο άλλος αστυνομικός τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο επανειλημμένως και στη συνέχεια του έκαναν και ηλεκτροσόκ. Κάπου εκεί ο κωφάλαλος άνδρας λιποθύμησε και οι αστυνομικοί του έβαλαν χειροπέδες και τον συνέλαβαν. Το αστυνομικό τμήμα του Hawthorne αν και απέσυρε τις κατηγορίες, υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ότι οι αστυνομικοί του είναι εκπαιδευμένοι ώστε να χειρίζονται καταστάσεις με ανθρώπους που μιλούν άλλη γλώσσα ή έχουν προβλήματα ακοής και ομιλίας και ότι αυτή δεν ήταν μια περίπτωση που η αστυνομία κακομεταχειρίστηκε έναν πολίτη, αλλά μια περίπτωση που ένας "άνδρας 100 κιλών, πρώην παίκτης του ράγκπι, αντιστεκόταν με μανία τη σύλληψη και πάλευε με ένστολους αστυνομικούς".





Πηγή: http://www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.