Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΕΣΑμεΑ: Άμεση ρύθμιση των τελών κυκλοφορίας για τα άτομα με αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοίνωση 02.01.14

Με επιστολή της στον υπουργό Οικονομικών η ΕΣΑμεΑ ζητά να ισχύσει επιτέλους η ρύθμιση για την απαλλαγή των ατόμων με αναπηρία από τα τέλη κυκλοφορίας.
Τα άτομα με αναπηρία, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους έχουν οδηγηθεί σε απόλυτο αδιέξοδο με την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τη μία μεριά με τις λίστες αναμονής στα ΚΕΠΑ και τις απεργίες των γιατρών και από την άλλη, με την αρτηριοσκλήρωση που έχουν δείξει οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, που οδηγούν τα άτομα με αναπηρία που απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους, να αναγκάζονται να πληρώσουν.
Επιβάλλεται ισχύσει η εγκύκλιος που είχε εκδοθεί το Δεκέμβριο του 2011 από τον πρώην Υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη, εφόσον υπάρχει σε ισχύ γνωμάτευση που έχει εκδοθεί από οποιαδήποτε αρχή, ή εκκρεμεί αίτηση στα ΚΕΠΑ, με βασική προϋπόθεση να δοθεί παράταση, ώστε να προλάβουν τη διαδικασία τα άτομα με αναπηρία. Επίσης, όσοι πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας ως μη όφειλαν, όταν εκδοθούν τα πιστοποιητικά αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ, να τους επιστραφούν τα χρήματα.

Τέλος η ΕΣΑμεΑ επισημαίνει την απαράδεκτη στάση τόσο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας όσο και του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών γιατί η επικοινωνία μαζί τους στάθηκε αδύνατη, παρ’ όλες τις προσπάθειες των εκπροσώπων του αναπηρικού κινήματος.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Ανακοίνωση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 24 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.