Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Σκοπός των Special Olympics, στο πνεύμα της ιδρύτριας Eunice Kennedy - Shriver: «Nα μάθουμε να ζούμε μαζί, η διαφορετικότητα ενώνει, δεν χωρίζει»...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρωί πρωί, μαθητές των σχολείων των Βριλησσίων ενημερώνονται από τη διευθύντρια των Special Olympics Αρτεμη Βασιλικοπούλου για τα προγράμματα των Special Olympics.

Όταν τα χέρια κρατούν μαχαίρια για να προφυλάξουμε τον κόσμο που ζούμε, κι όπου μεγαλώνουμε παιδιά, τους πολίτες του μέλλοντος, η καλύτερη λύση είναι να ενώνουμε τα χέρια μας σε έναν κοινό ειρηνικό σκοπό. Αυτό ήταν το πνεύμα για τον εορτασμό της 4ης Παγκόσμιας Hμέρας στο όνομα της Eunice Kennedy - Shriver, για το έργο και τη ζωή της οποίας ήδη γράψαμε στις 27 Σεπτεμβρίου για το Φεστιβάλ Αθλημάτων Special Olympics. Έγινε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στα Βριλήσσια, πρωί-βράδυ, και σημείωσε μεγάλη επιτυχία, με επίκεντρο τα παιδιά και τους αθλητές των Special Olympics αλλά και μαθητές των δημοτικών σχολείων σε κοινή συμμετοχή στο παιχνίδι και στους αγώνες. «Παίζουμε μαζί για να Ζούμε Μαζί» ήταν το σύνθημα της εορτής που έγινε στην Πλατεία Aναλήψεως στα Βριλήσσια. Το πρωί οι επισκέπτες όλων των ηλικιών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προβολές φωτογραφιών και βίντεο για το έργο της ιδρύτριας των Special Olympics Eunice Kennedy - Shriver. Tα παιδιά, αθλητές και μαθητές, πήραν μέρος σε τρία αθλήματα –μπότσε, αντιπτέριση-μπάντμιντον και πινγκ-πονγκ, σε ενοποιημένες ομάδες, ώστε να συνυπάρχουν άτομα με νοητική υστέρηση και χωρίς.

Το απόγευμα δεν έπεφτε καρφίτσα στην Πλατεία Αναλήψεως, όπου έγινε η τελετή τιμής στη μνήμη της Eunice. Αθλητές, προπονητές, εθελοντές, οικογένειες αθλητών και δημότες των Βριλησσίων ήλθαν υλοποιώντας το μήνυμα αλληλεγγύης και την πίστη τους στη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης. O δήμαρχος Bριλησσίων κ. Kωνσταντίνος Iωαννίδης ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, έδωσε συγχαρητήρια σε αθλητές και μαθητές αλλά και εθελοντές και προπονητές για την προσφορά τους. Αναγνώρισε δε, χειροκροτούμενος από τον κόσμο, «την επί σειράν ετών προσφορά και το έργο της προέδρου των Special Olympics, Ελλάς κ. Γιάννας Δεσποτοπούλου στα άτομα με διανοητική αναπηρία και στο παγκόσμιο κίνημα των Special Olympics». H πρόεδρος κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τους δημότες Bριλησσίων για τη θερμή φιλοξενία και συμμετοχή τους, επισημαίνοντας ότι «η κρίση που διανύει η χώρα μας δεν είναι μόνο οικονομική αλλά είναι, κυρίως, κρίση αξιών. Tα άτομα με διανοητική αναπηρία –είπε– αγωνίζονται για την αποδοχή, θέλουν την κατανόηση αλλά όχι τη συγκατάβασή μας, θέλουν τον σεβασμό και όχι τη λύπη μας. Γι’ αυτό αγωνίζονται, για να δείξουν, κι εμείς μαζί, ο κόσμος των Special Olympics, ότι κάθε άτομο είναι μοναδικό και πολύτιμη μονάδα στη συνολική προσπάθεια “να μάθουμε να ζούμε μαζί”». Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Hμέρα της Eunice έγιναν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ στη Λιβαδειά, αθλητές S.O. έτρεξαν έναν ξεχωριστό ημιμαραθώνιο «αποδεικνύοντας ότι η διαφορετικότητα είναι μια ξεχωριστή ικανότητα που ενώνει και δεν χωρίζει τους ανθρώπους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.