Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

Λύνεται το πρόβλημα με το νερό στην Κοζάνη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εντοπίστηκε χρώμιο στις γεωτρήσεις.

Ένα «βήμα» πιο κοντά στην επίλυση του προβλήματος με το πόσιμο νερό βρίσκονται τοπικές κοινότητες του δήμου Κοζάνης, όπου τον περασμένο Μάιο απαγορεύτηκε η κατανάλωση του νερού του δικτύου ύδρευσης, μετά τον εντοπισμό εξασθενούς χρωμίου στις τοπικές γεωτρήσεις.

Η πολυαναμενόμενη σύμβαση για το νέο εξωτερικό δίκτυο υδροδότησης των οικισμών Αγ. Δημητρίου, Ρυακίου, Ακρινής, Κοιλάδας, Γαλανίου, Θυμαριάς και Κρεμαστής Δήμου Κοζάνης από τον αγωγό Ερμακιάς DΝ500, υπογράφηκε έπειτα από συντονισμένες και άμεσες δράσεις της ΔΕΥΑ Κοζάνης.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, είναι προϋπολογισμού 942.000 ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς.

Σημειώνεται ότι, αυτή τη στιγμή, οι παραπάνω περιοχές υδροδοτούνται από άλλες πηγές, ενώ και ο Δήμος παρέχει εμφιαλωμένο νερό στους κατοίκους.

Στο μεταξύ, αναμένονται ακόμη τα πρώτα αποτελέσματα για τις αιτίες της ρύπανσης. Το θέμα θα εξεταστεί σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με τους εμπλεκόμενους επιστημονικούς φορείς, στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.