Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ευρωπαϊκό βραβείο για προσβάσιμο τουρισμό στο Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πάφος: Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ η τελετή βράβευσης του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς, ο οποίος έχει αναδειχθεί νικητής προορισμός στο διαγωνισμό για την επιλογή του Άριστου Ευρωπαϊκού Προορισμού με θέμα «Προσβάσιμος Τουρισμός» στην Κύπρο, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος European Destinations of Excellence- EDEN 2013 «Accessible Tourism». 

Σε ομιλία του ο δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς, Άγγελος Οδυσσέως, ανέφερε πως πρόκειται για την τρίτη φετινή διάκριση του Δήμου, αφού προηγήθηκαν η απόκτηση του Ευρωπαϊκού Ενεργειακού Βραβείου του Ευρωπαϊκού προγράμματος Medeea για την εξοικονόμηση ενέργειας και η απόκτηση του χρυσού βραβείου για ολόκληρη την επαρχία όσον αφορά την ποιότητα ακτογραμμών για το 2013 και την απόκτηση μιας θέσης στο «THE TOP 20 SUSTAINABLE DESTINATIONS» παράκτιων προορισμών ποιότητας της Ευρώπης. 

Σύμφωνα με τον κ. Οδυσσέως, ο διαγωνισμός EDEN βραβεύει εκείνους τους προορισμούς, οι οποίοι έχουν αναπτύξει τουριστικά τον προορισμό τους με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι προσβάσιμος προς όλους τους επισκέπτες, ανεξάρτητα από τη φυσική τους κατάσταση, ηλικία ή και αναπηρία. 

Στόχος του προγράμματος, όπως ανέφερε, είναι η προσέλκυση αξιών από διαφορετικούς προορισμούς, η ποικιλομορφία, καθώς και τα κοινά χαρακτηριστικά των ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών. Με τον τρόπο αυτό, συνέχισε, βελτιώνεται ο τρόπος προβολής των αναδυόμενων Ευρωπαϊκών Προορισμών, δημιουργώντας μια πλατφόρμα για τη διάδοση ορθών πρακτικών και προώθηση της δικτύωσης μεταξύ των βραβευμένων νικητών προορισμών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς είπε πως με τη διάκριση του αυτή ο Δήμος «αποκτά μια σημαντική προοπτική ανάδειξης και ανάπτυξης της περιοχής, εξασφαλίζοντας το δικαίωμα και προνόμιο συμμετοχής και προβολής του στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Τουρισμού 2013, που θα διοργανωθεί στις Βρυξέλλες στις 11-12 Νοεμβρίου 2013». Επιπλέον, συνέχισε, προσφέρεται η δυνατότητα και ευχέρεια προβολής στην επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με τους υπόλοιπους νικητές προορισμούς των άλλων χωρών που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ΕDΕΝ.

Ο κ. Οδυσσέως ανέφερε επίσης πως ο Δήμος μαζί με τους υπόλοιπους προορισμούς του φετινού διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία προβολής τους μέσω της επίσημης ιστοσελίδας EDEN της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της επίσημης ιστοσελίδας EDEN στην Κύπρο και διάφορα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καταλήγοντας διαβεβαίωσε ότι «ο Δήμος, πιστός στη δέσμευσή του για βελτίωση των συνθηκών ζωής και διακίνησης των συνανθρώπων μας με κινητικές δυσκολίες, θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειες του για την υλοποίηση όλων εκείνων των έργων που θα διευκολύνουν τον απλό πολίτη», προσθέτοντας πως δεν πρέπει να ξεχνάμε «πως μέτρο σήμερα δεν πρέπει να είναι ο μέσος όρος της ανθρώπινης δύναμης, αλλά η διευκόλυνση της ανθρώπινης αδυναμίας».

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στη δημοτική πλαζ, η οποία πρόσφατα έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Πράσινες Κυπριακές Παραλίες, στην παρουσία και του Γενικού Διευθυντή του ΚΟΤ, των δημάρχων Πέγειας και Κερύνειας, του Βοηθού Αρχηγού αστυνομίας, κοινοταρχών και εκπροσώπων ξενοδοχειακών μονάδων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.