Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Η κρεβατομουρμούρα σκοτώνει τη σχέση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα παράπονα επηρεάζουν το σύντροφό σας πιο πολύ απ’ όσο νομίζετε.
Η γνωστή «μουρμούρα», «γκρίνια», ή πιο απλά τα παράπονα είναι αναμφισβήτητα γυναικείο…. άθλημα! Πολλές φορές, μάλιστα, οι γυναίκες γκρινιάζουν τόσο που το σπορ λαμβάνει ολυμπιακές διαστάσεις! Οι άντρες πάλι, δεν παραπονιούνται. Όχι γιατί τα πάντα πηγαίνουν όπως τα θέλουν ή γιατί είναι συνεχώς χαρούμενοι, αλλά γιατί έτσι είναι!

Οι άντρες και οι γυναίκες διαφέρουν πολύ σε αυτό το τον τομέα και αυτός είναι ο λόγος που αποτελεί μια βασική αιτία συγκρούσεων στο ζευγάρι. Οι άντρες είναι πιο στωικοί, ενώ οι γυναίκες είναι control freaks, ότι δεν τους κάνει, πρέπει να το αλλάξουν εκείνη τη στιγμή! Επιπλέον, όταν ένας άντρας έχει ένα πρόβλημα, η πρώτη του αντίδραση είναι πώς θα το επιλύσει, ενώ η πρώτη αντίδραση της γυναίκας θα είναι να παραπονεθεί. Έχουν διδαχθεί πως δεν είναι ανδροπρεπές να παραπονιούνται.

Συνεπώς, έχουν μικρή ανοχή σε κάθε είδος παράπονου και ειδικά στο κλαψούρισμα. Αυτό δε σημαίνει ότι οι άντρες είναι οι καλοί και οι γυναίκες οι κακές, αλλά την επόμενη φορά που θα ξεκινήσετε να γκρινιάζετε για τον οποιονδήποτε λόγο, σκεφτείτε το εξής:

Υπάρχουν δύο πτυχές έντονες στους άντρες: αυτή του «μάστορα» και αυτή του «κυνηγού». Ως μάστορας, θέλει να λύνει τα προβλήματα, να βρίσκει λύσεις, να τα επισκευάζει. Εάν μια γυναίκα παραπονιέται, ο άντρας αισθάνεται πως υποχρεούται να επιλύσει το πρόβλημά της. Εάν αυτή παραπονιέται συχνά, αρχίζει να αισθάνεται πως δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά της και κατά συνέπεια αισθάνεται αποτυχημένος. Κι εδώ έρχεται ο κυνηγός.

Αν αισθανθεί ότι δε μπορεί να λύσει τα προβλήματα που σας προκαλούν γκρίνια, νιώθει ότι είναι ανίκανος να σας κάνει ευτυχισμένη, όπως ένας κυνηγός που δε μπορεί να πιάσει ούτε ένα ζώο και νιώθει ντροπή. Αυτό θα τον απομακρύνει από τη σχέση, από αδυναμία να ανταπεξέλθει σε αυτά που θεωρεί υποχρεώσεις του.

Πώς πρέπει να χειριστείτε εσείς αυτή την κατάσταση; Είναι απλό. Σίγουρα, είναι ανέφικτο να μην παραπονιέστε ποτέ, δεν είναι υγιές άλλωστε. Το καλύτερο είναι να τον αφήνετε να συμμετέχει στο πρόβλημά σας, να το συζητάτε, να το λύνετε μαζί. Δε θα υπάρξει τίποτα καλύτερο για την αυτοπεποίθησή του και η επικοινωνία σας θα βελτιωθεί.

Δείξτε του ότι το παράπονο είναι απλώς κάποιες μεμονωμένες στιγμές, που δεν επηρεάζουν τα συναισθήματά σας απέναντί του. Επειδή, όμως, πρόκειται σίγουρα για μια δυσάρεστη «συνήθεια», που εκτός από το σύντροφό σας κουράζει κι εσάς, διαχειριστείτε το. Ψάξτε τους λόγους κάθε φορά που παραπονιέστε και επιλύστε τους.

Άλλωστε, δεν υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό για έναν άνδρα από μια γυναίκα που ορίζει μόνη της την ευτυχίας της, αλλά κάνει τον ίδιο πηγή της ευτυχίας αυτής!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.