Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Σεξ και έρωτας στο διαδίκτυο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η δύναμη του διαδικτύου είναι τόσο μεγάλη ώστε δεν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για το σεξ και για τον έρωτα σήμερα αν δεν αναφέραμε τη σχέση που έχει με το διαδίκτυο. Το ίντερνετ έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και η ραγδαία αυτή αλλαγή των τελευταίων ετών έχει εμφανώς επηρεάσει τον τρόπο που οι άνθρωποι σήμερα ερωτεύονται, ακόμα και τον τρόπο που κάνουν σεξ.

Οι πραγματικά εκατομμύρια σελίδες του διαδικτύου όπου άνθρωποι από όλα τα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου μπορούν να συζητήσουν για θέματα ποικίλης ύλης, ενίσχυσαν αυτό που σήμερα τείνει να γίνει κανόνας, να ερωτευόμαστε δηλαδή μέσω του διαδικτύου. Η ανωνυμία και η απροκάλυπτη σεξουαλικότητα που παρέχει ο κυβερνοχώρος έχει αντικαταστήσει το ραντεβού και τον καφέ και κρατάει παρέα σε άνδρες και γυναίκες που έχουν ανάγκη αυτού του είδους την επικοινωνία.

Οι άνθρωποι επικοινωνούν με γραπτά μηνύματα ή συντομεύσεις χωρίς να μπορούν να αλληλεπιδράσουν και να βιώσουν τον πλούτο της ουσιαστικής επικοινωνίας μεταξύ δύο ανθρώπων. Δημιουργούν εικονικές σχέσεις που πολλές φορές συνοδεύεται και με εικονικό σεξ. Τα άτομα αυτά κάνουν «διαδικτυακό σεξ», κάθονται δηλαδή μπροστά από τις οθόνες τους και με τη χρήση καμερών, μοιράζονται τους αυνανισμούς τους με τον άγνωστο που ανταλλάσουν μηνύματα.

Είναι η απομόνωση του αυνανισμού εξωραϊσμένη από την εικονική παρουσία κάποιας μοναχικής κοπέλας ή άνδρα που βρίσκεται στο απομακρυσμένο τερματικό. Πολύ συχνά οι σεξουαλικές αυτές συμπεριφορές είναι αποκλίνουσες, δεδομένου ότι όταν δίνεται ανωνυμία οι άνθρωποι τείνουν να έχουν λιγότερες αναστολές και είναι πιο πιθανό να εμπλακούν σε σεξουαλικές και όχι μόνο, συμπεριφορές που υπό άλλες συνθήκες θα απείχαν.

Ίσως η πιο κοινή χρήση του διαδικτύου είναι για την παρακολούθηση πορνογραφικού περιεχομένου ταινιών και συζήτηση γύρω από αυτές. Φαινόμενο που σε αρκετές περιπτώσεις παίρνει διαστάσεις εθισμού με δυσμενείς για το άτομο συνέπειες. Είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που επιλέγουν την εύκολη λύση για να ξεφύγουν πλασματικά και εικονικά από την δύσκολη καθημερινότητά τους.

Η ανάγκη αυτή για σεξουαλική επαφή και επικοινωνία τους οδηγεί σιγά σιγά στην αποξένωση της ανθρώπινης επικοινωνίας και συντροφικότητας.

Η αποκλειστική ερωτική συμπεριφορά μέσω ίντερνετ είναι ακόμα πιο επικύνδυνη για το παιδί και τον έφηβο που βολεμένος στην καρέκλα του γραφείου του φλερτάρει μέσω μηνυμάτων και καμερών. Ο έφηβος με αυτό τον τρόπο στερείται της πραγματικής εμπειρίας του να ερωτεύεται και να πληγώνεται, του να φλερτάρει και να κάνει σεξ, με όποια συναισθήματα συνοδεύουν την κάθε συμπεριφορά.

Με αυτό τον τρόπο αδυνατεί να διαμορφώσει μια ισχυρή σεξουαλική ταυτότητα και σεξουαλικό ρόλο αφήνοντας τον ανώριμο στην παιδικότητά του. Η συνεχής προσκόλληση του σε αυτού του τύπου την επικοινωνία τον καθιστά φτωχό από εμπειρίες και κοινωνικές δεξιότητες που θα του χρειαστούν όχι μόνο για να πλησιάσει το ταίρι του αλλά και για όλους τους τομείς της ζωής του.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν παρουσιάζουν μόνο οι έφηβοι αλλά και άνθρωποι παντρεμένοι με παιδιά και οικογένεια. Συμπεριφορές που τους οδηγούν σιγά σιγά στην απομόνωση, στην ψυχρότητα και στην έλλειψη ερωτικού ενδιαφέροντας για την σύντροφό τους και ευνοούν την συναισθηματική εσωστρέφεια και την επίσκεψη στο γραφείο του δικηγόρου.

Το διαδίκτυο έχει αναμφισβήτητα και πολλά θετικά στοιχεία, και πράγματι πολλές από αυτές τις εικονικές σχέσεις παίρνουν σάρκα και οστά όταν οι εμπλεκόμενοι γνωρίζονται από κοντά και συνάπτουν πραγματικές σχέσεις. Η σωστή του χρήση έγκειται στην προσωπική μας κρίση αλλά και στην παιδεία της κοινωνίας μας.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.