Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Γυρίζουν την πλάτη τους στο κάπνισμα οι Αυστραλοί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πεσμένο κατά 13% το ποσοστό των καπνιστών στη Βικτόρια.

Ευεργετικά φαίνεται πως λειτούργησαν στην Αυστραλία τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για επιπλέον φόρο πέντε δολαρίων στα τσιγάρα, αφού φαίνεται ότι σταδιακά οι Αυστραλοί γυρνούν την πλάτη στο τσιγάρο.

Το ποσοστό των καπνιστών στην αυστραλιανή πολιτεία της Βικτόριας μειώθηκε κατά 13%. Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του Αντικαρκινικού Συμβουλίου (Cancer Council Victoria) το ποσοστό των ατόμων που συνεχίζουν να καπνίζουν στην πολιτεία ανέρχεται σε 13,3%, σε σχέση με 14,4% που ήταν το 2011.

Σύμφωνα με τον ίδιο φορέα, το ποσοστό των γεννημένων στην Ελλάδα κατοίκων της Αυστραλίας που καπνίζουν είναι κάπως υψηλότερο.

Στην ίδια έρευνα αναφέρεται ότι περίπου 4.000 πολίτες πεθαίνουν κάθε χρόνο στη Βικτόρια από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα. Το σημερινό ποσοστό καπνιστών στην πολιτεία είναι το μικρότερο από το 1998, οπότε έφθανε το 21,12%, ενώ το 58,2% δεν είχαν ποτέ καπνίσει.

Σήμερα το ποσοστό των νέων μεταξύ 18 και 29 ετών που δεν έχουν ποτέ καπνίσει ανέρχεται σε 70% και είναι το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των κατοίκων της πολιτείας.

Οι ειδικοί καλωσόρισαν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την επιβολή επιπλέον φόρων στα τσιγάρα κατά 5 δολάρια το πακέτο, προσθέτοντας ότι η αύξηση της τιμής θα συμβάλει να μειωθεί περαιτέρω ο αριθμός των καπνιστών και θα αποτρέψει τους νέους να αρχίζουν να καπνίζουν.

Στο μεταξύ ο πανεπιστημιακός καθηγητής Ρότζερ Μάγκνουσον και ο ειδικός σε θέματα καρκίνου Ντέιβιντ Κάροου, από το Αντικαρκινικό Ινστιτούτο της Νέας Νότιας Ουαλίας, προτείνουν να απαγορευτεί το κάπνισμα δια νόμου και να χορηγείται ειδική άδεια σε όσους θα καπνίζουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.