Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Επιχορήγηση 15 εκατ. για «πράσινα δώματα σε δημόσια κτίρια»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος η βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Με περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ), επιχορηγούνται φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και του δημοσίου για τη δημιουργία πράσινου σε ταράτσες δημόσιων κτιρίων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του προγράμματος «Πράσινα δώματα σε δημόσια κτίρια».

Πράσινα δώματα πρόκειται να κατασκευαστούν σε σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, ωδεία, πνευματικά και πολιτιστικά κέντρα, κολυμβητήρια και άλλα κτίρια του δημοσίου, σε αστικά κέντρα της χώρας.

«Η βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών είναι βασική προτεραιότητα των δράσεων του ΥΠΕΚΑ, τόσο μέσω των προγραμμάτων που υλοποιούμε, όσο και μέσω των νομοθετικών μας πρωτοβουλιών», δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης και προσέθεσε: «Με τη δημιουργία πρασίνου στις ταράτσες των σχολείων και των δημοσίων κτιρίων εξοικονομούμε ενέργεια, αυξάνουμε το πράσινο στους αστικούς χώρους, μειώνουμε τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου. Με λίγα λόγια επενδύουμε στο περιβάλλον, μέσα στις αστικές περιοχές, εκεί δηλαδή που έχουμε τη μεγαλύτερη ανάγκη».

Όπως έκανε γνωστό το ΥΠΕΚΑ, στόχοι του προγράμματος είναι η εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια του δημοσίου κατά τη θερινή και χειμερινή περίοδο, η βελτίωση των θερμικών, οπτικών και περιβαλλοντικών συνθηκών στα δημόσια κτίρια, η βελτίωση του μικροκλίματος της ευρύτερης περιοχής στην οποία εντάσσεται το κτίριο της παρέμβασης. Επίσης, βασικούς στόχους αποτελούν η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, όπως επίσης η επιβράδυνση και τελικά η αναστροφή της αστικής κλιματικής μεταβολής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.