Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Νέα Ζηλανδία: Απόφαση που προσβάλλει το ανθρώπινο είδος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια απίστευτη υπόθεση ρατσισμού αλλά και κοινής τρέλας, έρχεται στη δημοσιότητα, με την Υπηρεσία Αλλοδαπών της Νέας Ζηλανδίας να αποφασίζει την απέλαση ενός άνδρα, με μόνο αιτιολογικό ότι είναι υπέρβαρος!

«Είσαι πολύ χοντρός για να σου επιτραπεί να ζεις στη χώρα», είπαν επί λέξει οι Αξιωματικοί στον Albert Buitenhuis, σε μια δήλωση που θα άφηνε άφωνο ακόμη και τον χειρότερο ναζί...

 

Ο Albert Buitenhuis και η σύζυγός του Marthie, έφτασαν από τη Νότιο Αφρική στη Νέα Ζηλανδία το 2007, και εγκαταστάθηκαν στη χώρα με απολύτως νόμιμες διαδικασίες. Τηρώντας επίσης όλα τα προβλεπόμενα, ο Albert εργαζόταν μέχρι σήμερα ως σεφ, και μάλιστα με εξαιρετική επιτυχία. Μόνο του «έγκλημα», τα παραπανίσια του κιλά!

«Ο Albert Buitenhuis, ο οποίος ζυγίζει 130 κιλά, δεν πληροί τις αποδεκτές προδιαγραφές υγείας», δήλωσαν επισήμως οι Αξιωματικοί που αποφάσισαν την απέλασή του, μεταφέροντας κάθε υγιώς σκεπτόμενο άνθρωπο σε εποχές εφιαλτικές, τότε που αρκούσε μια μικρή σου αναπηρία ή άλλο «ιδιαίτερό» σου χαρακτηριστικό για να βρεθείς, αν όχι σε κάποιο φούρνο, στην καλύτερη περίπτωση σε κάποιο τόπο εξορίας.

Αν όμως κάτι κάνει την όλη ιστορία ακόμη πιο παράλογη, είναι το ότι, όταν το ζευγάρι ήρθε για πρώτη φορά στη Νέα Ζηλανδία και πήρε άδεια διαμονής και εργασίας, ο Albert Buitenhuis ήταν κατά 30 κιλά βαρύτερος, χωρίς ωστόσο ποτέ να του παρουσιαστεί το οποιοδήποτε κώλυμα ή να του αναφερθεί ο,τιδήποτε σχετικά με το θέμα.

Αν τώρα, σε όλα τα έξω από κάθε λογική αλλά και ηθική ανωτέρω, συνυπολογίσει κάποιος ότι η Νέα Ζηλανδία είναι μια από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως στην παχυσαρκία, με τους υπέρβαρους πολίτες της να αγγίζουν το 30% του συνολικού της πληθυσμού, τότε η απόφαση της υπηρεσίας Αλλοδαπών να απελάσει τον σεφ επειδή ζυγίζει 130 κιλά, δεν μπορεί παρά να κινείται μεταξύ του απολύτως τραγικού και του άλλο τόσο γελοίου.

 

Αξίζει να σημειωθεί, πως τόσο ο Albert Buitenhuis όσο και η σύζυγός του Marthie, δεν είχαν απασχολήσει ποτέ και καθ΄ οιονδήποτε τρόπο κάποια δημόσια ιατρική υπηρεσία της Νέας Ζηλανδίας, ώστε να μπορούσαν να επικαλεστεί η Υπηρεσία Αλλοδαπών πως επιβάρυναν οικονομικά το δημόσιο ταμείο...

Ωστόσο η εν λόγω υπηρεσία επιμένει να αρνείται να του ανανεώσει την άδεια παραμονής, καθώς, «ακόμη και αν δεν έχει απασχολήσει με την υγεία του, λόγω της παχυσαρκίας, κατατάσσεται στις ομάδες υψηλού κινδύνου για επιπλοκές διαβήτη, υπέρτασης και καρδιοπαθειών», όπως χαρακτηριστικά είπε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Αλλοδαπών σε εκπροσώπους του Τύπου όταν του ζητήθηκαν περαιτέρω εξηγήσεις.

«Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι μετανάστες πως πρέπει να βρίσκονται σε αποδεκτά επίπεδα υγείας ώστε να ελαχιστοποιείται το κόστος των ιατρικών υπηρεσιών της Νέας Ζηλανδίας», διευκρίνισε ο ίδιος Αξιωματικός, θυμίζοντάς μας πως τα λογής και ανά τον κόσμο στρατόπεδα εξόντωσης είναι πάντα «εκεί» και έτοιμα για κάθε νέα χρήση...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.